Почетна Актуелности Претходни догађаји Још једна књига о страдању Срба у Јасеновцу
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.10.2012.год.
Још једна књига о страдању Срба у Јасеновцу

На штанду Републике Српске јуче (26. октобрa) било је осам промоција. Прво је, у подне, Јован Зивлак представио књигу пјесама Ранка Рисојевића “Ти, фуга од живота“ (изд. Адреса, Нови Сад), наглашавајући лирски однос Пјесника Рисојевића према свијету у којем живи и, истовремено, према свијету поезије.

Јован Зивлак представио књигу пјесама Ранка Рисојевића “Ти, фуга од живота“.

У 13.00 сати је промовисана књига Борислава Митровића “Наша зврковања“ (изд Радио-телевизије Републике Српске), о којој је говорио проф. др Ратко Божовић, сигурно највриједнији тумач савремене српске сатире и хумора. Уз проф Божовића били су и двојица истакнутих српских сатиричара Александар Чотрић и Драгутнин Минић Карло, који су као сарадници популарне радио емисије “Зврк“ прочитали управо оне своје сатире које су објавили у тој емисији. О почецима српског радија у БиХ и посебно у Републици Српској, па и о почецима ове емисије говорио је Богдан Ристић из РТРС.

У 13.00 сати је Промовисана књига Борислава Митровића “Наша зврковања, о којој је говорио проф. др Ратко Божовић, највриједнији тумач савремене српске сатире и хумора, двојица истакнутих српских сатиричара Александар Чотрић и Драгутнин Минић Карло и Богдан Ристић из РТРС.

Трећа промоција је (у 14.00) била посвећена једином нобеловцу српског језика, Иви Андрићу. Издавачка кућа Сезам бук из Зрењанина објавила је у двије књиге мање познате приче Иве Андрића, а представила их је Жанета Ђукић Перишић. О Андрићевим причама и Андрићевој задужбини говорио је директор Задужбине пјесник Драган Драгојловић.

Промоција посвећена једином нобеловцу српског језика, Иви Андрићу. Издавачка кућа Сезам бук из Зрењанина објавила је у двије књиге мање познате приче иве Андрића, а представила их је Жанета Ђукић Перишић. О Андрићевим причама и Андрићевој задужбини говорио је директор Задужбине пјесник Драган Драгојловић.

Промоција часописа “Књижевника“ (изд. Удружење књижевника Српске, подружница Бања Лука) била је прилика да се промовишу и сви облици сарадње које овај часопис из Републике Српске (Бања Лука) има са сличним часописима и ауторима у свијету; говорили су тако, уз једног од уредника “Књижевника“, Здравка Кецмана, и: Ана Шомло из Израела и Бисерка Рајичић из Србије и Примож Репар из Словеније.

Промоција часописа “Књижевника“ била је прилика да се промовишу и сви облици сарадње које овај часопис из Републике Српске (Бања Лука) има са сличним часописима и ауторима у свијету; говорили су тако, уз једног од уредника “Књижевника“, Здравка Кецмана, и: Ана Шомло из Израела и Бисерка Рајичић из Србије и Примож Репар из Словеније.

На помоцији “Крајине“, часописа који издаје Арт принт, говорили су Ранко Рисојевић и Ранко Павловић, који су заједно са издавачем Миланом Стијаком промовисали потом и фототипско издање оригиналног примерка чувене поеме Скендера Куленовића “Стојанка мајка Кенежопољка“, а одломак из поеме казала је глумица Народног позоришта Републике Српске Маја Колунџија, иначе водитељка програма на штанду Републике Српске.

На помоцији “Крајине“, говорили су Ранко Рисојевић и Ранко Павловић, који су заједно са издавачем Миланом Стијаком промовисали потом и фототипско издање оригиналног примерка чувене поеме Скендера Куленовића “Стојанка мајка Кенежопољка“.

О књизи Наташе Глишић “Коме приличи црнина“ (изд Арт принт) са доста узбуђења је говорила проф. др Маја Волк, пледирајући да младе научнике, као што је ауторица ове књиге, друштво подржи, да им омогући услове да стварају, јер само тако могу доћи до врхунских резултата.

О књизи Наташе Глишић “Коме приличи црнина“ говорила је проф. др Маја Волк, пледирајући да младе научнике, као што је ауторица ове књиге, друштво подржи, да им омогући услове да стварају, јер само тако могу доћи до врхунских резултата.

“Мој пут кроз Јасеновац“, прича о личној драми, поткрепљена многим фотографијама и документима о страдању Срба у Јасеновцу, говорио је аутор, Бошко Југовић, који је као дијете био заточеник злогласног усташког логора.

“Мој пут кроз Јасеновац“, прича о личној драми, поткрепљена многим фотографијама и документима о страдању Срба у Јасеновцу, говорио је аутор, Бошко Југовић, који је као дијете био заточеник злогласног усташког логора. О књизи је говорио и уредник књиге Ранко Прерадовић.

О књизи је говорио и уредник књиге Ранко Прерадовић. Књигу је објавила Књижевна заједница “Васо Пелагић“ из Бање Луке.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3402
Број прегледа чланка : 12645580
Имамо 330 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...
 
12.09.2022.год.
Сутра у Нишу, Суботици и Новом Саду „Дани Републике Српске”
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму