Почетна Актуелности Претходни догађаји Студенти новинарства из Српске на пракси на РТС
Ел. пошта Штампа ПДФ
29.10.2012.год.
Студенти новинарства на пракси на РТС

Пракса у Радио-телевизији Србије /РТС/ представља одличну прилику да студенти новинарства универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву науче како да будући посао обављају квалитетно и професионално, рекао је директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Цицовић је нагласио да Република Српска поклања посебну пажњу едукацији људи који треба да раде у медијима и да квалитетно и правилно информишу о свему што се дешава у Српској.

"Зато смо одлучили да ову групу студената доведемо у јавни сервис РТС, јер је ово кућа у којој ће најквалитетније моћи да сагледају шта и на који начин треба да раде", рекао је Цицовић након пријема студената завршних година новинарства на праксу у РТС.

Он је подсјетио да је ово четврта група студената која долази у Београд у оквиру пројекта студентске праксе и усавршавања студената завршних година из универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, који реализује Представништво.

Студенте су у РТС-у примили генерални директор Александар Тијанић и директор Информативног програма Ненад Љ. Стефановић.

Директор Представништва Републике Српске у Србији, г. Млађен Цицовић са седморо студената завршне године новинарства универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву,  на пријему код генералног директора г. Александра Тијанића и директора Информативног програма г. Ненада Љ. Стефановића на РТС-у.

Наводећи да у РТС-у ради 4.000 људи и да су седам година најгледанији јавни сервис у југоисточној Европи, Тијанић је дао младим колегама неколико практичних савјета у вези са новинарским послом и поручио им да увијек постављају питања и труде се да се разликују од других.

"Веома ми је драго да сте овде. Ми сматрамо да је наш културни, духовни, па у извесној мери и политички простор један. Ту постоје међународно признате границе, али ја говорим о етничком простору на којем се налазе Срби и придружени народи. Ми сматрамо Бањалуку не братским градом, већ једним од наших градова и при том ја не присвајам, нити рушим Босну", рекао је Тијанић обраћајући се студентима.

Студенти, који су дошли на праксу, рекли су да је овај пројекат веома значајан за њих, јер су их професори учили да је РТС једна од водећих медијских кућа на овим просторима, те да се радују што ће научити практичне ствари новинарског посла и срести новинаре који су им узори.

Седморо студената завршне године новинарства универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву ће током двије недјеље праксе у РТС-у бити дио редакција које раде на неким од најгледанијих емисија Информативног програма, као што су "Дневник", "Јутарњи програм", "Београдска хроника" и магазин "Око", те сајт РТС-а.

Представништво Републике Српке у Београду већ двије године реализује пројекат студентске праксе и усавршавања, а прије студената журналистике, праксу су, у оквиру пројекта, реализовале двије групе студента економије и једна група студената електротехнике.

(Срнa)

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2872
Број прегледа чланка : 4347997
Имамо 91 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...
 
21.02.2020.год.
Министар Клокић посјетиће Међународни сајам туризма у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен