Почетна Актуелности Претходни догађаји Представа „Госпођица“ Народног позоришта Српске изведена у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
05.02.2023.год.
Представа „Госпођица“ Народног позоришта Српске изведена у Београду

Народно позориште Р. Српске гостовало је са представом „Госпођица“ пред београдском публиком, на Великој сцени Народног позоришта у Београду

Глумци Народног позоришта Републике Српске извели су синоћ (4.2.2023.) представу „Госпођица“ на великој сцени Народног позоришта у Београду.

Драмски комад „Госпођица“ по дјелу Иве Андрића, у драматизацији Вање Ејдус и режији и адаптацији Ђурђе Тешић, играли су: Слађана Зрнић, Наташа Иванчевић, Сњежана Мишић, Бојан Колопић, Данило Керкез, Белинда Стијак и Павле Павић

Представу је, према дјелу Иве Андрића и драматизацији Вање Ејдус, режирала и адаптирала Ђурђа Тешић, а играли су глумци Слађана Зрнић, Наташа Иванчевић, Сњежана Мишић, Бојан Колопић, Данило Керкез, Белинда Стијак и Павле Павић.

Вања Ејдус рекла је да је рад на овој драматизацији започела још 2009. године, у интензивној сарадњи са режисером Ђурђом Тешић, „пробијајући се кроз густи материјал Андрићевих бравурозних мисли и увида".

Сценограф представе је Драгана Пурковић Мацан, костимограф Ивана Ристић, композитор Владимир Пејковић, док је за сценски покрет био задужен Емир Фејзић

Тешићева је истакла да „Госпођица" подсјећа на данашње вријеме које тлачи свакога и у коме нема савјести, у коме свако граби и сналази се само за себе, а новац је постао божанство.

Сценограф представе је Драгана Пурковић Мацан, костимограф Ивана Ристић, композитор Владимир Пејковић, док је за сценски покрет био задужен Емир Фејзић.

Извођењу представе присуствовао је Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији које пружа подршку Народном позоришту Р. Српске у развоју сарадње са позориштима у Србији

Извођењу представе присуствовао је Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији које пружа подршку Народном позоришту Републике Српске у развоју сарадње са позориштима у Србији.

Гостовање позоришта се реализује у складу са Протоколом о сарадњи који су фебруара прошле године у Бањалуци потписали вршилац дужности директора Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић и управник Народног позоришта у Београду Светислав Гонцић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3498
Број прегледа чланка : 14220539
Имамо 157 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.03.2023.год.
„Мали победник 2023“
Опширније...
 
20.03.2023.год.
Обиљежавање годишњице почетка агресије НАТО пакта на СРЈ
Опширније...

Претходни догађаји

23.03.2023.год.
Цицовић: Бестијално бомбардовање и Србије и Српске
Опширније...
 
19.03.2023.год.
Студенти и ученици из Српске наступили на Београдском фестивалу хармонике
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму