Почетна Актуелности Претходни догађаји Прва „Херцеговачка кућа“ у Београду у марту
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.02.2023.год.
Прва „Херцеговачка кућа“ у Београду у марту

У Прес центру Удружења новинара Србије одржана презентација пројекта „Херцеговачка кућа“, коју је организационо и финансијски помогло Представништво Р. Српске у Србији

Данас је у Прес-центру Удружења новинара Србије представљен пројекат „Херцеговачка кућа“, у организацији Представништва Републике Српске у Србији.

Веселин Дутина, директор Аграрног фонда Града Требиња, Мирко Ћурић, градоначелник Требиња и Ања Вукелић, савјетник у Представништву Р. Српске у Србији-модератор

О пројекту „Херцеговачка кућа“ говорили су градоначелник Требиња Мирко Ћурић и директор Аграрног фонда Требиња Веселин Дутина и најавили да ће прва „Херцеговачка кућа" у Србији, са аутентичним херцеговачким производима, биће отворена у марту у Београду.

На простору од 85 метара квадратних у Макензијевој улици број 44 на Врачару, биће изложено око 400 артикала – чувених херцеговачких вина, сирева и сухомеснатих производа произведених на традиционалан начин, меда, сокова и других органских производа од воћа и поврћа, као и козметике.

Мирко Ћурић, градоначелник Требиња говори о пројекту „Херцеговачка кућа“

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да су након 2017. године, када је у Требињу отворена прва „Херцеговачка кућа", у Р.Српској отворене још двије - у Бањалуци и у Источном Сарајеву.

„Од самог почетка било је само двадесетак произвођача са око 300 до 400 производа, а данас имамо више од 130 произвођача и више од 1.000 производа", рекао је Ћурић.

Он је истакао да је циљ да сви производи из Требиња и Херцеговине дођу и на тржиште Београда и Србије.

Веселин Дутина, директор Аграрног фонда Града Требиња

Директор Аграрног фонда града Требиња Веселин Дутина објаснио је начин на који Требиње у оквиру пројекта „Херцеговачка кућа" успјешно подстиче развој пољопривредне производње, између осталог и кроз осигуран пласман производа локалних произвођача.

„Наши производи су сто посто природни, без додатака било каквих вјештачких арома и заслађивача. Сви производи се анализирају у Институту за јавно здравство Републике Српске, тако да у Херцеговачкој кући купујете потпуно здравствено испитан производ који је справљен на традиционалан начин", рекао је Дутина.

Протокол о сарадњи између Града Требиња, Дома ученика Требиње и Ученичког центра Београд потписали су Миро Гредо, директор Дома ученика Требиње, Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, Љубиша Антонијевић, директор Ученичког центра Београд

Презентацији пројекта „Херцеговачка кућа“ претходило је потписивање Споразума о сарадњи између града Требиња, требињског Дома ученика и Ученичког центра Београд.

Протокол о сарадњи између Града Требиња, Дома ученика Требиње и Ученичког центра Београд потписан је у Прес-центру Удружења новинара Србије

Овај споразум потписали су градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор Дома ученика Требиње Миро Гредо и директор Ученичког центра Београд Љубиша Антонијевић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3560
Број прегледа чланка : 14742558
Имамо 137 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

08.06.2023.год.
Tрибина „Деколонизација БиХ и самоопредјељење Српске“
Опширније...
 
06.06.2023.год.
Отварање изложбе ликовних радова особа са Дауновим синдромом
Опширније...

Претходни догађаји

03.06.2023.год.
На „Романијској вечери“ у Београду окупио се велики број људи поријеклом са Сарајевско-Романијске регије
Опширније...
 
03.06.2023.год.
Одржани спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму