Почетна Актуелности Претходни догађаји Цицовић: Бестијално бомбардовање и Србије и Српске
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.03.2023.год.
Цицовић: Бестијално бомбардовање и Србије и Српске

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је данас да бестијално НАТО бомбардовање српског народа у Србији и у Републици Српској представља израз највулгарније мржње према српском народу, те истакао значај јединства и његовања културе сјећања.

У Дому Војске Србије Београдски форум за свет равноправних, Клуб генерала и адмирала Србије и СУБНОР Србије, у сарадњи са другим независним удружењима и организацијама, обиљежaва годишњицу почетка агресије НАТО пакта на СРЈ, односно, Србију и Црну Гору

Цицовић је на округлом столу „Агресија НАТО - 24 године послије“, одржаном у Дому војске у Београду, рекао да је НАТО бомбардовање имало дубоке коријене у прошлости, те да је разбијање Југославије било преломни тренутак од којег су све западне оштрице отворено окренуте само у Србе.

- Овај дан, као дан сјећања на бестијално бомбардовање Србије бомбама са осиромашеним уранијумом од стране Америке и њених сателита из ЕУ сабраних у НАТО 1999. године, истовремено је и дан који Србе из Српске подсјећа на исто такве бомбе, под којим су бранили и одбранили своју Републику - рекао је Цицовић.

Срби су, напомиње, постали ратни циљ и у Словенији, што су историчари забиљежили као „Мали прљави рат“, у Хрватској одакле је протјерано више од 200.000 Срба са вјековних огњишта и гдје су од конститутивног народа постали национална мањина, и у БиХ, гдје су муслиманско-хрватској ратној коалицији обилато помагали муџахедини са истока, НАТО са запада.

Млађен Цицовић, шеф Представништа Р. Српске у Србији говори на обиљежавању годишњице почетка агресије НАТО пакта на СРЈ

Он је навео да се и сада отворено води рат против Срба, додуше, политичким и економским притисцима и уцјенама уз отворене пријетње ратом, ако се не испуни оно што се тражи, а тражи се сваки пут више.

Цицовић је додао да у БиХ угрожавају уставну позицију Републике Српске, не поштујући Дејтонски мировни споразум, а Србији отимају јужну српску покрајину Косово и Метохију, не поштујући Резолуцију 1244.

Он је оцијенио да су страшна разарања Србије, цивилне и војне жртве, неизљечиве болести код оних које су бомбе промашиле, али их је и у Српској и у Србији погодио осиромашени уранијум, па умиру полако и болно, што се не може опростити.

Друга страна је, наводи, печат срама на свим земљама ЕУ, чији су војници учествовали у рату против старог европског народа, а то значи и против Европе.

„Ова друга чињеница нас скоро свакодневно подсјећа, па и данас, да ЕУ и Европа нису исто. Та економско-политичка дружина само станује у Европи и никако се не може рећи да дијели њене историјске, културне и моралне вриједности“, истакао је Цицовић.

Говоре: др Момчило Вуксановић, предсједник Српског националног савјета Црне Горе, Млађен Цицовић, шеф Представништа Р. Српске у Србији, Никола Шаиновић, ранији потпредседник Савезне владе СРЈ, Живадин Јовановић, председник Београдског форума, Новак Бјелић, генерални директор „Трепче“ у последњој декади XX века, генерал Миломир Миладиновић, председник Клуба генерала и адмирала и проф. др Миладин Шеварлић

Цицовић је подсјетио на чувену „Доктрину америчке борбе против Истока“, која истовремено представља и све западне доктрине против словенских народа, а у којој су први на удару историјско памћење, па култура, те морални кодекси у којима је православна вјера и узор и опомена.

Имајући све то у виду, Цицовић је нагласио значај српског јединства и јединства свих Срба у његовању културе сјећања, очувања православне вјере, језика и писма, као и јединствености културног и информативног простора са двије стране Дрине, посебно брижног његовања историјских вриједности из којих је израсла вертикала свесрпског постојања и трајања.

„Ово говорим и понаваљам у најдубљем увјерењу да само човјек који у свом бићу има и чврсто брани ове своје народне вриједности може бити одлучан бранилац и наших граница, и наших права на своју имовину, и нашег права на савезништво са себи сличнима“, рекао је Цицовић.

Он је напоменуо да је Република Српска ове године закорачила у четврту деценију и сигурно је да никад неће одустати од жеље за свесрпским уједињењем, за једну одбрану свих српских историјских, територијалних, културних и моралних вриједности.

Скуп је одржан у организацији Београдског форума за свијет равноправних, Клуба генерала и адмирала и СУБНОР-а Србије, а учествовали су генерал Миломир Миладиновић, Никола Шаиновић, др Момчило Вуксановић, Новак Бјелић, Живадин Јовановић и проф. Др Миладин Шеварлић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3560
Број прегледа чланка : 14742161
Имамо 150 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

08.06.2023.год.
Tрибина „Деколонизација БиХ и самоопредјељење Српске“
Опширније...
 
06.06.2023.год.
Отварање изложбе ликовних радова особа са Дауновим синдромом
Опширније...

Претходни догађаји

03.06.2023.год.
На „Романијској вечери“ у Београду окупио се велики број људи поријеклом са Сарајевско-Романијске регије
Опширније...
 
03.06.2023.год.
Одржани спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму