Почетна Актуелности Претходни догађаји Министар Жељка Цвијановић посјетила Канцеларију за европске интеграције Владе Републике Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
13.11.2012.год.
Министар Жељка Цвијановић посјетила Канцеларију за европске интеграције Владе Републике Србије

Делегација Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, на челу са министрицом Жељком Цвијановић, данас, 13. новембра 2012., започела је дводневну радно – консултативну посјету Канцеларији за европске интеграције Владе Републике Србије, током које ће представници двије институције имати  прилику размијенити знања и искуства по свим актуелним питањима у области европских интеграција.

Делегација Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, на челу са министрицом Жељком Цвијановић, у дводневно радно – консултативној посјети Канцеларији за европске интеграције Владе Републике Србије.

У првом -  пленарном дијелу посјете, гостима из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу добродошлицу је пожелио директор Канцеларије за европске интеграције г. Милан Пајевић, укратко изнијевши најзначајније информације о тренутној позицији, али и наредним обавезама Републике Србије у процесу приближавања Европској унији. Радни дио посјете реализује се посредством три тематска блока, у оквиру којих ће учесници разговарати о политици интегрисања и испуњавању обавеза Републике Србије и Републике Српске садржаних у Споразуму о стабилизацији и придруживању, методологији усклађивања законодавства са правним прописима Европске уније, те процесу програмирања средстава помоћи Европске уније која су трентуно на располагању државама Западног Балкана.

У наставку посјете Канцеларији за европске интеграције биће организована и посјета чланова Координационог тијела за инфраструктуру квалитета Владе Реублике Српске Сектору за инфраструктуру квалитета Министарства финансија и привреде Републике Србије, током које ће бити размотрена најзначајнија питања у областима стандардизације, акредитације и метрологије у контексту функционисања унутрашњег тржишта Европске уније.

Посјета представника Републике Српске институцијама Владе Републике Србије, организована у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Београду, представља конкретан примјер јачања међусобних односа у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама између Републике Српске и Републике Србије, као и реализацију договора о даљем унапријеђењу међуинституционалне сарадње, постигнутог на недавно одржаној заједничкој сједници влада Републике Србије и Републике Српске.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3403
Број прегледа чланка : 12680924
Имамо 128 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.09.2022.год.
Трибина „Глобалнo престројавање и избори у Српској и БиХ“
Опширније...
 
13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму