Почетна Актуелности Претходни догађаји Почели 26. сусрети српских земаља - музичка добродошлица на Јахорини
Ел. пошта Штампа ПДФ
07.04.2023.год.
Почели 26. сусрети српских земаља - музичка добродошлица на Јахорини

На Јахорини почели 26. сусрети српских земаља

Вечерас су у хотелу „Рајска долина“ на Јахорини почели 26. сусрети српских земаља у организацији Удружењa за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, а под покровитељством предсједника Републике Српске г. Милорада Додика и уз помоћ дугогодишњих пријатеља.

Побиједнице најљепше песме за титулу „први глас Сусрета“ - Вања Тошић и Анастасија Вучуровић

Уз музичку добродошлицу започео је избор најљепше пјесме за титулу „први глас Сусрета“ на коме су побиједиле Вања Тошић и Анастасија Вучуровић.

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Р. Српске проф. др сц. мед. Владо Ђајић са Љубинком Стојановићем, предсједавајућим скупштине удружења за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ на свечаном отварању манифестације

Отварању манифестације је приствовао генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др сц. мед. Владо Ђајић.

У суботу, 8. априла, у 12 часова, биће организовано такмичење у велеслалому на стази „Пољице“, а за 17  часова предвиђен је концерт Србских православних појаца из Београда и КУД-а „Косовски божур“ из Косовске Митровице у Културном центру Источно Сарајево.

У недјељу, 9. априла, биће организовано „Српско коло“ на Јахорини у хотелу „Рајска долина“ у 12 часова, а у 17  часова у Српском културном центру Пале концерт КУД-а „Градимир“ из Београда, „Српски вез“ из Куманова и „Веселин Маслеша“ из Бањалуке, а посљедњег дана, 10. априла, предвиђен је растанак учесника.

Први „Сусрети“ организовани су ратне 1995. године и од тада уз културне, спортске и хуманитарне садржаје окупљају Србе из региона и дијаспоре, са идејом пријатељства и очувања културе, традиције, обичаја и ћирилице и тако доприносе стварању блиских веза међу Србима.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3617
Број прегледа чланка : 15716328
Имамо 129 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

30.09.2023.год.
Почиње 12. Београдски Шопен Фест
Опширније...
 
25.09.2023.год.
Сутра у Нишу свечано затварање манифестације „Дани Српске у Србији 2023.“
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2023.год.
Министар Кошарац у посјети Представништву Републике Српске У Србији
Опширније...
 
26.09.2023.год.
У Народном позоришту у Нишу свечано затворени 11. „Дани Српске у Србији“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму