Почетна Актуелности Претходни догађаји Жељка Цвијановић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске данас посјетила Сајам намештаја у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
13.11.2012.год.
Жељка Цвијановић, министар за економске односе и регионалну сарадњу посјетила Сајам намјештаја у Београду

У понедјељак, 12. новембра, у Београду је отворен јубиларни 50. међународни сајам намјештаја са  више од 500 излагача из Србије и иностранства. У организацији Привредне коморе Републике Српске /ПКРС/ и уз помоћ и подршку Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Српске и Представништва Републике Српске у Србији, дрвопрерађивачи из Српске су организовано представљени на посебном штанду, величине 200 квадратних метара. Прилику да представе своје производе на заједничком штанду Републике Српске, у хали 4 Београдског сајма, имају три највећа произвођача, док је више од 50 дрвопрерађивача и произвођача намјештаја и осталих производа од дрвета на истом штанду представљено  каталошки.

Јубиларни сајам намјештаја отворио је Расим Љајић, министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Србије, који је уз добородошлицу и жељу за успјешно пословање и сарадњу иностраних и домаћих прозвођача, рекао да дрвна индустрија, упркос економским тешкоћама, биљежи позитивне резултате, истичући да је ово један од ријетких сајмова намјештаја у региону који је опстао упркос кризи и да ове године учествује око 500 излагача из 15 земљаља.

Расим Љајић, министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Србије, посјетио је штанд Републике Српске и разговарао са Лазом Шиником из Привредне коморе Републике Српске.

Министар Љајић је послије отварња Сајма посјетио штанд Републике Српске и у разговору са Лазом Шиником из Привредне коморе Републике Српске изразио задовољство учешћем наших  прозвођача на овој смотри као и представљеним програмима, о чијем квалитету говори и чињеница неки од њих сарађују и са ИКЕОМ.

Међународни сајам намјештаја у Београду је, не само најзначајнија сајамска манифестација у области намјештаја, уређења ентеријера и пратеће индустрије репроматеријала и машина за индустрију намјештаја у Србији и региону југоисточне Европе, него је конципиран тако да излагачки програм обухвата комплетну индустрију намјештаја: од фазе примарне прераде дрвета до израде финалног производа, намјештаја.

Жељка Цвијановић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, заједно са Драгицом Ристић, директором Привредне коморе Републике Српске и Млађеном Цицовићем, директором Представништва Републике Српске у Србији, посјетила је  Сајам намјештаја у Београду.

Данас је, 13. новембра, заједно са Драгицом Ристић, директором Привредне коморе Републике Српске и Млађеном Цицовићем, директором Представништва Републике Српске у Србији, Сајам намјештаја у Београду посјетила Жељка Цвијановић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, која је, са сарадницима, у дводневној радно-консултативној посјети Канцеларији за европске интеграције Владе Републике Србије. По обиласку сајма, гдје је показала интресовање за многе успjешне пројекте произвођача из Србије и других земаља региона и Европе, Цвијановићева се највише задржала на штанду Републике Српске, гдје су иазложени призводи који ни по дизајну, ни по квалитету израде не заостају за свјетским.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2879
Број прегледа чланка : 4354268
Имамо 88 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

27.02.2020.год.
Шести пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен