Почетна Актуелности Претходни догађаји У Београду изведена „Након представе“, Надежда Костић глумица вечери
Ел. пошта Штампа ПДФ
29.04.2023.год.
У Београду изведена „Након представе“, Надежда Костић глумица вечери

У Београдском драмском позоришту одиграна представа под називом „Након представе“ у извођењу Бањалучког студентског позоришта

У Београдском драмском позоришту вечерас је одиграна представа под називом „Након представе“ у извођењу Бањалучког студентског позоришта.

Надежда Костић, изабрана  је за најбољу глумицу вечери и добила награду „Мали кестен“

Представа је изведена на Малој сцени „Предраг Пепи Лаковић“ у оквиру пратећег програма међународног Фестивала студентских позоришта „Кестенбург“, а за најбољу глумицу вечери изабрана је Надежда Костић, која је добила награду „Мали кестен“.

Јелена Трепетова Костић, глумица и режисер представе „Након Представе“

Награду је додијелио жири који су чинили директор позоришта „Бошко Буха“ Игор Бојовић, књижевник Душко М. Петровић и савјетник за културу Представништва Републике Српске у Србији Борислав Максимовић. Режију представе „Након представе" у извођењу Бањалучког студентског позоришта, потписује Јелена Трепетова Костић, а играју Надежда Костић и Јелена Трепетова Костић.

Јелена Трепетова Костић и Надежда Костић у изузетно занимљивој дуодрами

Ова изузетно занимљива дуодрама истражује тему о разлазу између Совјетског Савеза и Југославије који је настао крајем четрдесетих година прошлог вијека и томе како међудржавне политичке неслоге утицале на људске судбине. Фестивал организује Бањалучко студентско позориште с циљем промоције и подршке младим позоришним ствараоцима из свијета и региона. Представништво Републике Српске у Србији је медијски и технички помогло организацију фестивала.

Награду „Мали кестен“ додијелио је жири: Игор Бојовић, директор позоришта „Бошко Буха“, Душко М. Петровић, књижевник и Борислав Максимовић, савјетник за културу Представништва Р. Српске у Србији

Међународни фестивал студентских позоришта „Кестенбург" организован је у првих шест мјесеци на пет континената, а дио се одржава и у Београду. Фестивал је почео 1. фебруара, а свечано затварање планирано је за 19. јун у Бањалуци. У такмичарском програму биће изведено 12 представа студентских позоришта из Србије, Републике Српске, Бугарске, Италије, Француске, Ирана, Шри Ланке, Нигерије, Аустралије, САД и Перуа. Пратећи програм чини 38 догађаја, од којих ће 10 бити одржано у Београду, по један у Ужицу, Бечу и Сан Франциску, а 25 у Бањалуци. Биће додијељене награде Златни, Сребрни и Бронзани кестен, као и специјалне награде.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3617
Број прегледа чланка : 15716145
Имамо 138 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

30.09.2023.год.
Почиње 12. Београдски Шопен Фест
Опширније...
 
25.09.2023.год.
Сутра у Нишу свечано затварање манифестације „Дани Српске у Србији 2023.“
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2023.год.
Министар Кошарац у посјети Представништву Републике Српске У Србији
Опширније...
 
26.09.2023.год.
У Народном позоришту у Нишу свечано затворени 11. „Дани Српске у Србији“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму