Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржани спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда
Ел. пошта Штампа ПДФ
03.06.2023.год.
Одржани спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда

У Београду одржани традиционални спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда

Традиционални спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда одржани су данас у главном граду Србије, гдје су такмичари у спортском риболову и стрељаштву одмјерили снаге на обали Саве и на стрелишту Дома РВИ.

Такмичарима су уручене награде на свечаности којој је присуствовао Млађен Цицовић, шефа Представништва Р. Српске у Србији

Награде најуспјешнијим такмичарима уручене су у ресторану „Отард“ на свечаности у присуству Млађена Цицовића, шефа Представништва Републике Српске у Србији, које финансијски и организационо подржава ову манифестацију.

Такмичење чланова Спортског удружења особа са инвалидитетом Нови Београд и Спортског удружења РВИ „Леотар“ из Требиња

Чланови Спортског удружења особа са инвалидитетом Нови Београд и Спортског удружења РВИ „Леотар“ из Требиња истакли су да су се и на шеснаестој по реду манифестацији, која је почела јуче, а завршава се сутра, дружили, такмичили и евоцирали успомене, заједно са колегама из Крагујевца, који су им се ове године придружили.

Награде су додељене такмичима у риболову

Требињац Перо Мишељић, који се такмичио у риболову и заједно са двојицом суграђана представљао СУ РВИ „Леотар“, рекао је да су сусрети који се наизмјенично одржавају у Требињу и Београду поново оправдали сврху, јер су се учесници заједно присјетили ратних година и својих погинулих другова.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији са Драпић Ђоком, који је освојио прво мјесто у стрељаштву, Смиљанић Душком, друго мјесто и Бодирога Момчилом, треће мјесто

Момчило Бодирога из Стрељачког клуба СУ РВИ „Леотар“, који је на данашњем такмичењу у гађању ваздушном пушком освојио треће мјесто, поручио је да му је изузетно драго што су се он и чланови екипе из Требиња видјели са својим колегама из Београда и Крагујевца.

„Ова манифестација је за сваку похвалу, што су препознали Министарство спорта Републике Српске и Града Требиња, које нам даје пуну подршку“, навео је Бодирога.

Цицовић је истакао да ова манифестација Спортски сусрети ратних војних инвалида заузима посебно мјесто у програму Представништва

Шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да ова манифестација заузима посебно мјесто у програму Представништва, које је подржава готово од самог почетка.

„Ове сусрете подржавамо зато што подстичу и јачају сарадњу популације о којој ми као држава и друштво морамо посебно водити рачуна, јер су то људи који су били спремни дати своје животе за одбрану нашег народа у БиХ и стварање Републике Српске“, истакао је Цицовић.

Млађен Цицовић, примио је Захвалницу за подршку коју Представништво Р. Српске у Србији пружа одрћжавњу Спортских сусрета

Указујући да су ратни војни инвалиди дијелове свог тијела уградили у темеље Републике Српске, Цицовић је рекао да Представништво даје пун допринос да тим људима омогући да се осјећају у складу са њиховим заслугама.

„И њима и нама су битни и резултати, а ми овом манифестацијом употпуњујемо свој програм на подстицању и јачању веза између Републике Српске и Србије“, закључио је Цицовић.

Циљ сусрета је да се подстакне хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности особа са инвалидитетом

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3617
Број прегледа чланка : 15715887
Имамо 132 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

30.09.2023.год.
Почиње 12. Београдски Шопен Фест
Опширније...
 
25.09.2023.год.
Сутра у Нишу свечано затварање манифестације „Дани Српске у Србији 2023.“
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2023.год.
Министар Кошарац у посјети Представништву Републике Српске У Србији
Опширније...
 
26.09.2023.год.
У Народном позоришту у Нишу свечано затворени 11. „Дани Српске у Србији“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму