Почетна Актуелности Претходни догађаји „Они који једном дођу опет се враћају“
Ел. пошта Штампа ПДФ
22.02.2013.год.
„Они који једном дођу опет се враћају“

У четвртак 21.02.2013. године, у присуству многих званица, 35. међународни сајaм туризма, свечано је отворио Горан Петковић, државни секретар за туризам у Влади Србије. Oтварању сајма, између осталих, присуствовали су и министар културе и информисања Братислав Петковић, принц Александар Карађорђeвић и принцеза Катарина, амбасадор Њемачке у Србији Хајнц Вилхелм и министри туризма Грчке и Ирака. Свечаности отварања овогодишњег Међународног сајма туризма у Београду присуствовали су: испред Министарства трговине и туризма Републике Српске Александра Трифковић, помоћник министра; испред Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Јована Чаркић, помоћник министра; испред Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, директор, и испред Представништва РС у Србији Млађен Цицовић, директор.

Штанд Републике Српске на 35. међународном сајaму туризма у Београду

На сајму је посебно запажен наступ Републике Српске организован на штанду у хали 4, гдје у организованом јединственом представљању туристичких потенцијала Републике Српске своје туристичке понуде презентирају градови и општине: Бања Лука, Лакташи, Приједор, Козарска Дубица, Дринић, Шипово, Зворник, Вишеград, Источно Сарајево, Власеница, Бијељина, као и рекреативно-бањски центар бања Врућица-Теслић, етно село „Котроманићево“ и чланови рафтинг клубова Републике Српске. Поред заједничког штанда Републике Српске, на овом сајму су посебно представљени: Туристичка организација Требиње са винским подрумима тог града  и Етно село „Станишићи“  код Бијељине.

На  отварању 35. међународног сајма туризма у Београду присуствовали су Александра Трифковић, помоћник министра  у  Министарству трговине и туризма РС, Јована Чаркић, помоћник министра у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу РС, Нада Јовановић, директор Туристичке организације РС и Млађен Цицовић, директор Представништва РС у Србији

- Учешће Републике Српске на 35. Међународном сајму туризма у Београду веома је важно за нас, јер је овај сајам један од најзначајнијих у југоисточној Европи - изјавила је Александра Трифковић и додала да ово није први пут да Министарство трговине и туризма Републике Српске помаже представљање РС туризма на сајму у Београду, те најавила подршку и у будућем периоду.

- Ми из Републике Српске понудили смо оно за шта су највише заинтересовани учесници сајма и туроператери. Желимо да доведемо госте у Републику Српску, а они који једном дођу опет се враћају - рекла је Нада Јовановић.

Заједнички штанд Републике Српске организовали су Туристичка организација Републике Српске и Представништво Српске у Србији, у сарадњи с Министарством трговине и туризма и Министарством за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и уз богату туристичку понуду на овом штанду ће сваког дана бити организовани занимљиви програми за посетиоце.

Излагачи из Републике Српске на 35. међународном сајaму туризма у Београду

Иначе, овогодишњи Сајам туризма у Београду одвија се под слоганом „Путовања у срцу“, излагача је више од 1000 из 46 земаља. Земља-партнер Србије на овом сајму је Немачка, која je 2013. годину одабрала  за своју промотивну тему, тему културе и тиме се уклопила у активности у Србији и Републици Српској које такође ову годину промовишу као годину културног туризма, са посебним обиљежавањем XVII вјекова од доношења Миланског едикта.

Поред 35. Сајма туризма на овој манифестацији одржава се и  IX  Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хорека (Horeca), који представља спону између индустрије и туристичке привреде, VIII Сајам сувенира „Посетите Србију”, који се ове године по трећи пут организује, са 60 излагача, и IV Међународни сајам вина Беовајн (BEOWINE), који је за кратко вријеме достигао број од преко 140 излагача из 13 земаља.

Организатори су, поред водећих манифестација припремили још много других, пратећих догађаја. Између осталих, овогодишњи Сајам туризма пратиће преко 500 студената факултета за туризам и хотелијерство, са различитих Универзитета из региона.

Сајам се завршава у недељу 24. фебруара.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3402
Број прегледа чланка : 12645531
Имамо 309 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...
 
12.09.2022.год.
Сутра у Нишу, Суботици и Новом Саду „Дани Републике Српске”
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму