Ел. пошта Штампа ПДФ
28.02.2013.год.
Почео Belgrade Chopin Fest 2013

У Београду је, у четвртак, 28. фебруара почео први Belgrade Chopin Fest, међународна културно-образовна манифестација у част славног пољског композитора и пијанисте Фредерика Шопена.

У 12 часова на Великој сцени Народног позоришта одржана је хуманитарна дјечија музичка представа „Чаролија уз Шопена“. Занимљивом музичком причом, уз учешће глумаца, кроз пјесмице писане на Шопенове ноте, кроз покрет и игру на Шопенове клавирске композиције, и извођењем Шопенових оригиналних композиција на различитим инструментима, најмлађима је представљена музика „пјесника клавира“.

Музичка представа - Чаролија уз Шопена

Истог дана, у 18 часова, солистичким концертом Наташе Вељковић у Свечаној сали Скупштине града званично је отворен Belgrade Chopin Fest. Публика је громогласним аплаузом поздравила извођење Вељковићеве, пијанисткиње и музичког педагога, која је рођена у Београду, а живи и ради у Бечу, гдје предаје на Академији за музику и извођачке умјетности. Поред богате и интензивне међународне солистичке каријере, Наташа Вељковић је и чланица камерног трија „Анима“.

Свечано отварање - Скупштина града

Отварању су присуствовали стручна и културна јавност, угледне званице и представници институција које подржавају пројекат Belgrade Chopin Fest. Након концерта приређен је коктел.

Овим догађајима свечано је најављен наставак прогама интернационалног Belgrade Chopin Fest-а који ће трајати до 3. марта и у оквиру кога ће учесницима и публици бити понуђени разноврсни садржаји – музичке ревије, мајсторске радионице, стручна предавања и концерти.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3402
Број прегледа чланка : 12645221
Имамо 264 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...
 
12.09.2022.год.
Сутра у Нишу, Суботици и Новом Саду „Дани Републике Српске”
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму