Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржана завршна манифестација Трећег међународног конкурса "Словенске писмености"
Ел. пошта Штампа ПДФ
25.05.2013.год.
Одржана завршна манифестација Трећег међународног конкурса "Словенске писмености"

Завршна манифестација, додјела награда, Трећег међународног конкурса „Словенске писмености“ одржана је 24. маја 2013. године, на Дан словенске писмености и Дан Св.Ћирила и Методија, (у ресторану „Голф“, улица Кнез Вишеслава 23) у Београду  у организацији Удружења „Свесловенске писмености и заштите ћириличног писма“ из Београда.

Трећи међународни конкурс „Словенске писмености“ расписало је Удружење „Свесловенске писмености и заштите ћириличног писма“ 27. јануара 2013. године. На овом конкурсу учествовало је 11.550  учесника из:  Републике Србије, Републике Српске, Руске Федерације, Републике Белорусије, градова: Београда, Змајева, Шабца, Крагујевца, Старе Пазове, Новог Сада, Белегиша, Косовске Митровице, Шилова, Фоче, Власенице, Источног Сарајева, Кнежева, Требиња, Приједора, Прњавора, Љубиња и других мјеста.

Милан Милутиновић, предсједник Удружења „Свесловенске писмености и заштите ћириличног писма“

Стручни жири је, након прегледа, одабирања и вредновања приспјелих радова, додијелио укупно, за ликовне и литерарне радове, 16 појединачних и три награде за школе из Србије и Републике Српске.

Учесницима Конкурса из Републике Српске додијељено је укупно девет награда, а награђени су:

а) за ликовни рад

  • Ивана Самарџић,  ОШ „Вук Караџић“, Власеница

б) за литерарне радове

  • Милица Шеварика, IX-1 OШ „Доситеј Обрадовић“ Кнежево,
  • Андреа Муратовић, IX-4 ОШ „Јован Јовановић Змај“ Требиње,
  • Катарина Марковић, VIII-1 ОШ „Вук Караџић“ Роћевић-Козлук Зворник,

в) специјалне награде

  • Богдановић Драган, ОШ „Свети Сава“ Љубиње (прво мјесто),
  • треће мјесто у овој категорији, групни рад, освојили су Јована Авлијаш, Драгана Марковић, Наташа Мичић и Жељко Благојевић-туристички техничари, Средња школа „28. јуни“ Источно Сарајево, у име којих је, уз надахнуто обраћање, награду примила Миланка Михајловић, професор у овој школи,
  • Сарић Теодора, V-1 ОШ „Вук Караџић“, Вишеград

г) награде за школе

  • Основна школа „Вук Караџић“ Вишеград - прво мјесто у категорији школа и свеукупни побједник овог конкурса
  • Основна школа „Петар Кочић“ Шибовска, Прњавор заузела је треће мјесто у категорији најбољих школа.

Директор Представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић, уручује награде побједницима друге категорије (основне школе-литерарни радови)

Завршну манифестацију додјеле награда Трећег међународног конкурса „Словенске писмености“ отворио је, уз пригодно обраћање, Милан Милутиновић, предсједник Удружења „Свесловенске писмености и заштите ћириличног писма“ који је уручио награде добитницима из прве категорије - ликовни радови.

Директор Представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић, уручио је награде побједницима друге категорије (основне школе-литерарни радови) и том приликом Удружење му је додијелило пехар за неизмјеран допринос и подршку Представништва у организовању и овог међународног конкурса. Први секретар Амбасаде Републике Белорусије Денис Сидоров уручио је награде за побједнике треће категорије, а Удружење му је даровало златну плакету за исказану огромну подршку раду и идејама Удружења, као и у организацији овог конкурса. Специјалне награде побједницима уручио је Александар Вулин, предсједник Покрета социјалиста, кога је овом приликом Удружење наградило златном плакетом за несебичну помоћ у организовања сва три досадашња конкурса.

Удружење „Свесловенске писмености и заштите ћириличног писма“ додјељује пехар директору Представништва г. Цицовићу

У име награђених и као свеукупни побједник Конкурса испред Основне школе „Вук Караџић“ из Вишеграда која је понијела прелазни међународни пехар, скупу се обратила Тања Новаковић, педагог у овој школи, која је изразила посебно задовољство што је управо њима припала главна награда Удружења „Свесловенске писмености и заштите ћириличног писма“ које чини значајне напоре у очувању и афирмацији ћирилице.

Представништво Републике Српске у Србији, као и прошле године, подржало је организацију ове културне манифестације, односно спровођење Трећег међународног конкурса „Словенске писмености“ на којем је и ове године учествовао велики број ученика  из Републике Српске чији радови су били врло запажени, што потврђује и број награђених.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2879
Број прегледа чланка : 4354247
Имамо 66 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

27.02.2020.год.
Шести пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен