Почетна Актуелности Претходни догађаји Савремена драмска књижевност Републике Српске у едицији Савремена српска драма
Ел. пошта Штампа ПДФ
21.06.2013.год.
Савремена драмска књижевност Републике Српске у едицији Савремена српска драма

Данас (21. jуна) је у свечаној сали Удружења књижевника Србије промовисана јубиларна, 50. књига замашног пројекта  Савремена српска драма,  књига која је у цјелости посвећена савременој драмској књижевности Републике Српске. На 214 страна објављене су драме Радмиле Смиљанић, Јелене Поповић, Марија Ћулума, Горана Јокића, Ранка Рисојевића и Бранка Брђанина Бајовића, а све то је лијепо подупрто поговором Снежане Кутрички и Бошка Сувајџића.

У свечаној сали Удружења књижевника Србије промовисана је јубиларна, 50. књига замашног пројекта  Савремена српска драма

На промоцији је прво, у име издавача – Удружења драмских писаца Србије, Музеја позоришне уметности Србије и популарног београдског позоришта “Модерна гаража“ – а поводом јубилеја Савремене српске драме говорио Миладин Шеварлић, одговорни уредник едиције, а потом су о овој јубиларној књизи те знаметните едиције говорили Момчило Ковачевић, гл. уредник, Снежана Кутрички, Бошко Сувајчић и Живорад Ајдачић.

Радозналу београдску публике чувене трибине у Француској седам одушевио је наступ Горана Јокића, који је о драмској књижевности говорио језиком драме: послије успјешно представљеног одломка из своје драме, успио је да о сваком од осталих пет аутора из Републике Српске каже по нешто не снижавајући при том тензију драмског доживљаја. Аплаузи Јокићу и осталим који су учествовали у овој промоцији потврдили су поруку из поговора, поруку да је овом књигом подржана “свест о интегралном српском духовном и културном простору“ и да је и овом књигом указано да “осим језичког, постоји идејна и  тематска стваралачка подударност, подударност схватања и надања српског народа с обе стране Дрине“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3016
Број прегледа чланка : 5180064
Имамо 204 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.09.2020.год.
Ранко Прерадовић први пјесник из Републике Српске - добитник „Повеље Мораве“
Опширније...
 
12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...

Претходни догађаји

17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
 
13.09.2020.год.
Служен помен Србима страдалим у нападу на западне дијелове Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму