Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржана конференција за медије - "Лицидерско срце"
08.08.2013.год.
Одржана конференција за медије - "Лицидерско срце"

Дефилеом и мини-концертом четири културно-умјетничка друштва из Ужица и Београда у Кнез Михаиловој улици у Београду, 8. августа, најављено је одржавање петог по реду Међународног дјечијег фестивала фолклора “Лицидерско срце”. Након тога, у просторијама Туристичке организације Србије одржана је конференцијa за медије.

Најава 5.међународног дјечијег фестивала фолклора

На конференцији су присуствовали представници Организационог одбора Фестивала Гордана Пауновић и Ивана Цветковић, предсједник општине Бајина Башта Златан Јовановић, замјеник начелника Града Ужице Видоје Дрндаревић, директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић и представници Туристичке организације Србије и Златибора. Гордана Пауновић, предсједник Организационог одбора Фестивала, упознала је присутне са програмом овогодишње манифестације и прочитала писмо подршке Патријарха српског г.Иринеја.
Г. Пауновић се захвалила Представништву Републике Српске на подршци и помоћи приликом организације Фестивала и истакла да се у овогодишњу организацију укључила и Туристичка организација Републике Српске. Навела је да је ове године гост Фестивала Регионална канцеларија Туристичке организације Њемачке.

Конференција за медије - Фестивал

Пети пут за редом Фестивал ће се одржати од 19. до 24. августа на којем ће учествовати дјечији фолклорни ансамбли из Чешке, Бугарске, Турске, Грчке, Македоније, Туркменистана, Републике Српске/БиХ и Србије. Наступиће око 800 дјеце узраста до 14 година у оквиру 22 ансамбла из наведених земаља. Фестивалске активности ће се свакодневно и паралелно одвијати на подручју Града Ужица, Златибора-Краљеве воде, Косјерића, Мокре Горе, Бајине Баште и Вишеграда.

Поред фолклорних активности и концерата предвиђене су и пратеће манифестације: изложба ношњи земаља учесница, посјете познатим туристичким дестинацијама, упознавање старих заната, гостовање познатих личности и јавна трибина "Дјеца-чувари традиције". Планирана је и вожња Дрином од Бајине Баште до Вишеграда.

И ове године организоваће се хуманитарна акција под називом "Лицидерско срце за здраво дјечје срце". Сав приход од продаје лицидерских срца намијењен је дјеци обољелој од срчаних болести а биће уручен Универзитетској дјечјој клиници у Тиршовој.

Више о Фестивалу погледајте овдје.

Министар Клокић посјетиће Међународни сајам туризма у Београду

Сајам завичаја у Новом Саду у суботу 22. фебруара

22.02.2020.год.
Други дан промоције туристичких потенцијала и винара Српске на Београдском сајму