Почетна Актуелности Претходни догађаји У Медија центру најављена Регата Бањалука Београд
Ел. пошта Штампа ПДФ
10.09.2013.год.
У Медија центру најављена Регата Бањалука - Београд

На конференцији за новинаре, која је данас, 10. септембра, одржана у Медија центру у Београду, најављена је Рафтинг регата Бањалука - Београд која ће се возити ријекама Врбас и Сава од Бањалуке до Београда у трајању од 14 дана. На конференцији су учествовали: Дејан Веселинов, директор Туристичке организације Београда; Остоја Барашин, директор Туристичке организације града Бањалука; Борис Пурјаков, предсједник Рафтинг савеза Србије; Александар Пастир, предсједник Кајак, кану и рафтинг савеза Републике Српске и Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.

Директор Представништва г. Цицовић је рекао да је Представништво у склопу активности на јачању веза између Републике Српске и Србије, а у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама, подржало наведену активност и да је Представништво било иницијатор потписивања протокола о сарадњи између Туристичке организације Београда и Туристичке организације града Бањалука. Такође, г. Цицовић је истакао да, поред промоције туристичких потенцијала и афирмације екологије и заштите животне средине, као и јачања међусобних веза, да се овом регатом жели послати порука о спремности за сарадњу са свима и у региону и свијету.

У Медија центру најављена Регата Бањалука - Београд

Директор Туристичке организације Београда г. Веселинов је истакао да је још прије неколико година остварена добра сарадња са Бањалуком те да је у Београду у неколико наврата презентована туристичка понуда Републике Српске и Бањалуке, као и да су прошле године у Бањалуци органозовани Дани Београда који су наишли на велико интересовање. "Увидели смо да је ово један интересантан и занимљив начин како ћемо наставити нашу сарадњу у заједничкој промоцији и Београда и Бањалуке али и наших река Врбаса и Саве", рекао је г.Веселинов и нагласио да ће регата дати добре информације о томе шта се дешава на ријекама и у перспективи може представљати заједнички туристички производ који се може понудити међународном тржишту.

Директор Туристичке организације града Бањалука је изразио задовољство што учествује у једном оваквом догађају и подсјетио да је приликом потписивања протокола о сарадњи двије туристичке организације договорено да из протокола треба да произилазе догађаји и активности, а не да сам чин потписивања буде догађај. Г. Барашин је рекао да се заједно дошло до закључка да ријеке нису довољно искориштене у туристичке и привредне сврхе, те да треба радити на јачању свијести о очувању ријека и природног амбијента. Идеја је да се овом регатом такође повежу и све успутне станице између Бањалуке и Београда у заједничку туристичку понуду, те да ће се на завршетку регате искористити прилика за представљање Бањалуке у Београду.

Успјешна сарадња између два рафтинг савеза остварује се већ дуги низ година, рекао је директор Рафтинг савеза Србије г. Пурјаков, и навео да ће се нарочито потрудити да буду добри домаћини у периоду од 1. до 6. октобра када ће регата пролазити територијом Србије. Ова регата ће имати, не само спортски и туристички значај, него ће то бити и зближавање клубова и људи који су повезани са спортовима на води из мјеста кроз које регата пролази.

Предсједник Кајак, кану и рафтинг савеза Републике Српске г. Пастир истакао је да се заједнички дошло на идеју да се ријека Врбас и Сава почну више искориштавати као туристички потенцијали. Регата је дугачка 504 км, креће испред Рафтинг клуба "Кањон" у Бањалуци 23. септембра, а 6. октобра се стиже до ушћа Саве у Дунав. Са локалним клубовима из мјеста кроз које регата пролази промовисаће се туристички потенцијали и заштита животне средине. Из Бањалуке ће кренути укупно 10 чамаца. Дневно ће се прелазити између 40 до 50 км тако да ће то бити и један добар спортски подухват. Овогодишња регата ће послужити да се сагледају све локације и да се за наредну годину припреми један озбиљан туристички производ.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3657
Број прегледа чланка : 16286532
Имамо 169 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму