Почетна Актуелности Претходни догађаји Регата кренула на пут до Београда
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.09.2013.год.
Регата кренула на пут до Београда

Испред тврђаве "Кастел" 23. септембра успјешно је испловило 12 чамаца који сачињавају регату која ће веслати кроз десет општина токовима Врбаса и Саве од Бањалуке до Београда.

Старт регате Бањалука-Београд

Регата ће допринијети још већем јачању веза Бањалуке и Београда и промоцији туристичких потенцијала ријека Врбаса и Саве, као и подизању еколошке свијести. Локалне заједнице кроз које пролази регата активно ће се укључити и дати подршку што ће допринијети популаризацији сторта, као и туристичкој афирмацији тих мјеста, истакнуто је на старту регате у Бањалуци.

у Бањалуци је овом приликом потписан протокол о сарадњи Туристичке организације Београда и путничке агенције "ARS TOURS" (која послује у саставу предузећа "Аеродроми Републике Српске") чији је циљ унапређење туристичких потенцијала главних градова Србије и Српске.

Свечаном почетку регате присуствовали су градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, помоћник министра за туризам и угоститељство Александра Трифковић, директор Туристичке организације града Бањалука Остоја Барашин, директор Туристичке организације Београда Дејан Веселинов, генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић, предсједник Рафтинг савеза Србије Борис Пурјаков, предсједник Кајак, кану и рафтинг савеза Републике Српске Александар Пастир и многи други угледни гости.

Гости на свечаном старту регате Бањалука-Београд

Планирано је да учесници регате дневно превеслају 30 до 60 километара. Другог дана регата је прошла пут кроз територију општине Лакташи, од моста у Клашницама до мјеста Разбој у општини Србац. Увеславањем у корито ријеке Саве, окончана је трећа етапа рафтинг регате од Бањалуке до Београда.

Регата Бањалука-Београд

Након краћег одмора у Српцу, учесници регате наставили су веслати ријеком Савом до мјеста Каоци, а четврта етапа на програму је данас, када ће учесници регате веслати до Брода.

Наредних дана, све до доласка у Београд на Савско пристаниште, 6.октобра, планирано је да веслачи прођу кроз Шамац, Орашје, Брчко, Бијељину, Сремску Митровицу, Шабац и Обреновац.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16244208
Имамо 152 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму