Почетна Актуелности Претходни догађаји Регата стигла у Београд
Ел. пошта Штампа ПДФ
07.10.2013.год.
Регата стигла у Београд

БЕОГРАД, 6. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић рекла је да Српска и Србија имају одличну сарадњу у спорту и да се нада да ће рафтинг регата Бањалука-Београд, која је данас завршила 14-дневно путовање, прерасти у међународну регату.

Тешановићева, која је на Савском пристаништу у Београду дочекала учеснике ове регате, рекла је Срни да су планови да се идуће године у ову регату укључе и Словенија и Хрватска. "Надам се да је ово само почетак једне лијепе везе коју имамо између рафтинг клуба из Бањалуке и Србије", рекла је Тешановићева, указујући на значај оваквог повезивање Српске и Србије, не само копном, него и ријекама Савом и Врбасом. Она је навела да Република Српска својим природним љепотама има шта да понуди у туризму, који је једна од грана на коју се може ослонити.

Тешановићева је рекла да Српска и Србија имају добру сарадњу у спорту, те додала да ће већ у децембру потписати пет споразума између различитих савеза, од веслачког до фудбалског. Она је рекла да се заједнички ради и на новом закону од спорту, а постоји сарадња и у одржавању спортских кампова, па је на кампу у Требињу било 50 спортиста из Србије, а спортисти Српске ће ићи у Србију на камп. Тешановићева подсјећа да су у Вишеграду изграђени и хангари за остављање чамаца.

Говорећи о новој додјели пасоша Србије за спортисте Републике Српске, Тешановићева је рекла да се након прве додјеле сваки дан јавља неки спортиста Српске који тражи да се убрза та процедура. "Имамо доста наших спортиста који играју за Србију, чак и за репрезентацију. Имамо сједећу одбојку, гдје наши сви спортисти играју за репрезентацију Србије", рекла је Тешановићева.

Свечани дочек регате Бањалука-Београд

У Београд су око поднева данас стигли учесници регате "Бањалука–Београд" дуге 504 километра, која је кренула 23. септембра. У регати је било 12 веслача у 11 чамаца, а успут им се придружило око 150 чланова разних клубова.

На Савском пристаништу у Београду су још били и министар за економске односе и регионалну сарадњу Игор Видовић, директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, директор Туристичке организације Бањалуке Остоја Барашин, представници града Београда и београдске Туристичке организације.

Подршку пројекту пружили су Представништво Републике Српске у Србији и Генерални конзулат Србије у Републици Српској.

Рафтинг регата организована је на основу потписаних споразума о специјалним и паралелним везама Србије и Републике Српске, у оквиру активности за развој туризма и спорта на ријекама Врбас и Сава.

Учесници регате Бањалука-Београд

Извор: СРНА

Фото: ТАНЈУГ

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2879
Број прегледа чланка : 4354026
Имамо 64 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

27.02.2020.год.
Шести пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен