Почетна Актуелности Претходни догађаји У Београду одржан Бечки бал
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.10.2013.год.
У Београду одржан Бечки бал

У суботу, 12 октобра, у балској дворани београдског хотела „Метропол палас“ по други пут је одржан  Бечки бал, чиме је настављено његовање једне од великих бечких традиција у главном граду Србије.

Балски програм отворили су дебитанти, чланови плесне школе "Врачар". Најпознатије балске нумере извео је познати оркестар "Опернбал", а у богатом програму учествовали су и оперски пјевачи Мартина Дорак и Јозеф Луфтенштајнер.

Госте су поздравили министар саобраћаја Србије Александар Антић и амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер.

„Трећи српски град у свијету је свакако Беч. И кад у Бечу може да се игра српско коло, зашто се у Београду не би играо бечки валцер“, рекао је амбасадор Ајгнер. Музика и плес, према његовим речима, израз су блискости Аустријанаца и Срба.

Министар Антић је изразио задовољство што се Бечки бал по други пут одржава у Београду, као и што је тиме главни град Србије стављен на свјетску мапу градова у којима се одржава овај традиционални бал.

И ове године бал је имао хуманитарни карактер, а прикупљена средства намијењена су за набавку опреме за породилишта у оквиру акције „Битка за бебе“.

Бечки бал 2013

Бечка свечаност окупила је око 350 гостију, међу којима су биле многе истакнуте личности из политичког, јавног и културног живота, као и представници дипломатског кора. Између осталих, свечаности су присуствовали амбасадор САД Мајкл Кирби, амбасадор Француске Франсоа-Гзавије Денио, делегација Слободарске партије Аустрије и предсjедавајући Хришћанско-слободарске платформе Константин Добриловић.

Балу су присуствовали и представници Владе Републике Српске: министар за економске односе и регионалну сарадњу Игор Видовић, министар просвјете и културе Горан Мутабџија, помоћница министра за економске односе и регионалну сарадњу Јована Чаркић, директор Представништва РС у Њемачкој Мићо Ћетковић и директор Представништва РС у Србији Млађен Цицовић.

Организатор Бечког бала је Дарко Милорадовић, Србин који живи и ради у Бечу, а његову иницијативу су подржали највиши представници Аустрије и Србије, те чланови Почасног одбора Бечког бала: Барбара Прамер, предсједница аустријског парламента, Небојша Стефановић, предсједник Народне скупштине Републике Србије, Андреас Шидер, државни секретар у Министарству финансија Аустрије, Михаел Хојпл, градоначелник Беча, Јохан Мајер, предсједник парламентарне пријатељске групе Аустрија - Србија, Соња Весели, градска министарка за здравство и социјална питања града и покрајине Беча, Александар Родић, власник дневног листа "Курир", и Радивоје Петрикић, предсједник Аустријско-српског привредног форума, Бригите Јанк, предсједница Привредне коморе Беча, Кристоф Мацнетер, потпредсједник Привредне коморе Аустрије, чланови Представништва Привредне коморе Аустрије у Београду и амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3042
Број прегледа чланка : 5752414
Имамо 143 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

11.11.2020.год.
Фестивал Мали победник ове године преко интернета
Опширније...
 
04.11.2020.год.
Отварање нових просторија Завичајне заједнице Република Српска у Суботици
Опширније...

Претходни догађаји

13.11.2020.год.
Tијана Хил побједница фестивала „Мали победник“
Опширније...
 
06.11.2020.год.
Свечано отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму