Почетна Актуелности Претходни догађаји Наступ Републике Српске на 32.међународном сајму туризма
Ел. пошта Штампа ПДФ
28.02.2010.год.
Наступ Републике Српске на 32. међународном сајму туризма

У сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске и Министарством трговине и туризма Владе Републике Српске, Република Српска је наступила на 32. међународном сајму туризма који је одржан од 24. до 28. фебруара 2010. године у Београду. Комплетна туристичка понуда Републике Српске представљена је на простору површине 72 м² на Београдском сајму. Представљене су туристичке организације општина и градова (Источно Сарајево, Фоча, Бања Лука, Лакташи, Власеница, Градишка, Бијељина, Требиње, Вишеград, Зворник, Прњавор, Шипово, Србац, Приједор, Шамац, Козарска Дубица), затим бање Републике Српске („Кулаши“, „Врућица“, „Мљечаница“, „Дворови“ и „Лакташи“), туристичке агенције („Унис Турс“ и „Zepter passport“ Бањалука, „Ubla tours“, „Friend travel“ и „Ušće travel“ из Требиња) и рафтинг клубови „Кањон“ Бањалука и „Тара – Рафт“, Фоча, Спортски риболовни савеза Републике Српске и СЦ „Борик“ Бањалука.
Првог дана сајма, 24. фебруара, на нашем штанду били су присутни представници бања: „Врућица“ Теслић, „Мљечаница“ Козарска Дубица, „Кулаши“ Приједор и „Дворови“ Бијељина, који су промовисали своје понуде и искористили прилику за успостављање пословне сарадње.
Другог дана, 25. фебруара у 11 сати на штанду РС је одржан радни састанак на тему: Размјена позитивних искустава у области туризма и успостављање сарадње између релевантних институција Републике Српске и Србије, на којем су присуствовали: в.д. директор Туристичке организације Републике Српске, Тихомир Љубојевић, представници Привредне коморе Републике Српске, Подручне привредне коморе Бања Лука, Туристичке организације Србије и Привредене коморе Србије. У 12 сати на нашем штанду, потписан је уговор између ФК Партизан и ТА "Унис турс" Бања Лука о извођењу љетних припрема на Јахорини. У 12.45 наступиле су бањалучке Мажуреткиње, а након тога је приказан свадбени обичај-Пискавица са гастро понудом Пискавица и хотел Идеја. У 14.15 наступила је Етно-група Траг из Лакташа, а у 15 сати на штанду су промовисани авантуристички спортови (Бања Лука): рафтинг и тандемски скокови. Штанд РС у оквиру програма су посјетили и министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Предраг Глухаковић, помоћник министра за туризам Јадранка Стојановић и начелник Требиња Доброслав Ћук.
Трећег дана, 26. фебруара представљана је добојско-бијељинска регија. Прво је промовисана бања „Врућица“ и Wellness центар. Усљедило је представљање Бијељине, наступима КУД „Семберија“, оркестра „Бисерница“ и рецитатора, те гастро-понудом ресторана „Ловац“. Том приликом изложбени простор посјетила је Јасна Бркић, потпредсједник Владе РС и министар за економске односе и регионалну сарадњу и Аида Богдан, помоћник министра за унапређење економских односа са иностранством.
Четвртог дана, 27. фебруара, представљене су сарајевско-романијска и херцеговачка регија, односно Источно Сарајево и Требиње. Промовисана је туристичка понуда Јахорине с посебним освртом на њене потенцијале у љетној сезони. У оквиру представљања Требиња приређена је дегустација херцеговачког вина, пршута и сира. Активно учешће са својим производима и промотивним материјалом узели су Удружење винара “ВИНОС“, као и поједине винарије: „Анђелић“, „Тарана“, „Тврдош“, „Вукоје“, „Аћимовић“, „Херцег вино“, а предузеће ТДС „Тарана“ се представило са својим сухомеснатим производима. Вјерски туризам епархије Захумско-херцеговачке и приморске промовисао је отац Дражен Тупањанин.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043835
Имамо 173 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму