Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржана заједничка радионица у вези са пројектом "Подриње"
Ел. пошта Штампа ПДФ
17.10.2013.год.
Одржана заједничка радионица у вези са пројектом "Подриње"

Јуче, 16. октобра, у Зворнику одржана је прва заједничка радионица представника локалних заједница и подручних привредних комора с подручја Републике Српске које су укључене у пројекат „Подриње“ на тему: „Могућности прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Српске“. У раду је учествовало више од 30 представника ових општина и привредних комора, као и чланови Радне групе коју је именовала Влада Републике Српске за пројекат „Подриње“.

Радионица на пројекту

Циљ радионице био је да се учесници упознају с Пројектом и да се прикупе додатне информације за комплетирање анализе стања подручја Подриња, те пројектне идеје за прекограничну сарадњу с општинама из Републике Србије, а које су такође обухваћене овим пројектом. Учесници радионице су указали на интересе становиштва овог подручја, њихових локалних заједница и институција, изнијели позитивна искуства и навели препреке за већу сарадњу у Подрињу. Фокус радионице био је на областима инфраструктуре и комуникације, привреде, људских ресурса, животне средине, образовања, здравства, културе и туризма, које су од посебног интереса и значаја за ово подручје.

Размјена искустава у оквиру радионице на пројекту

Пројекат „Подриње“ је дио ширег пројекта под називом „Унапређење сарадње Републике Србије и Републике Српске у складу са Споразумом о успостављању специјалних паралелних односа с посебним освртом на комплементарност њихових привреда и прекограничну сарадњу“, а организатори ове радионице били су Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Представништво Републике Српске у Републици Србији и Економски институт д.о.о. Бања Лука.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2879
Број прегледа чланка : 4354746
Имамо 59 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

27.02.2020.год.
Шести пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен