Почетна Актуелности Претходни догађаји Уручена Благодарја на Светосавској академији у Удружењу књижевника Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.01.2014.год.
Уручена Благодарја на Светосавској академији у Удружењу  књижевника Србије

Предсједник Удружења књижевника Србије, г. Радомир Андрић јуче је, на Светосавској академији којој је присуствовао и Патријарх српски г. Иринеј, уручио благодарја личностима са којима је Удружење остварило лијепу и корисну сарадњу. Благодарја Удружења књижевника Србије ове године добили су: Љубица и Зоран Јакшић из Крчедина, привредници Божидар Александровић и Немања Кнежевић, предсједник Матице Српске г. Драган Станић, в.д. генералног директора Радио-телевизије Србије г. Никола Мирков, директор Представништва Републике Српске у Србији г. Млађен Цицовић, вајар Драган Дробњак, књижевници Срба Ђорђевић, Јован Јањић, др Душан Петровић и Зорица Рајков Лукић, виолисткиња Татјана Олујић, графичар Слободан Филиповић, издавач Дејан Мастиловић, економиста Драган Пајић, предсједник општине Петровац на Млави г. Радиша Драгојевић и драмска умјетница Рада Ђуричин.

Примивши Благодарје Удружења књижевника Србије, г. Цицовић је члановима Удружења и њиховом предсједнику пренио поздраве из Републике Српске, пожелио им успјешан рад и у наредном периоду и, уз захвалност за изузетно успјешну сарадњу, не само са Представништвом Републике Српске у Србији, него и са свим институцијама културе и свим умјетничким удружењима у Републици Српској која посредством Представништва учествују на културним и умјетничким манифестацијама у Србији, нагласио значај те сарадње у укупном корпусу културно-умјетничке, просвјетне и научне сарадње Србије и Републике Српске као једног од значајнијих задатака у мисији нашег Представништва, тј. у институционалној и личној сарадњи нас са ове и нас са оне стране Дрине.

У умјетничком дијелу програма учествовали су: Пјевачко друштво Слога при храму Св. Георгија у Смедереву, Рада Ђуричин, Љубивоје Тадић, Елена Станисављевић, Урош Дојчиновић и Јелена и Јован Станојевић. Водитељ програма била је Милица Јефтимијевић Лилић, потпредсједница Удружења књижевника Србије, а Светосавску бесједу имао је угледни српски пјесник Адам Пуслојић, коју у цјелини можете видјети овдје.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3657
Број прегледа чланка : 16286412
Имамо 174 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму