Почетна Актуелности Претходни догађаји Трећи дан Сајма на штанду РС у духу традиције и народних обичаја
Ел. пошта Штампа ПДФ
01.03.2014.год.
Трећи дан Сајма на штанду РС у духу традиције и народних обичаја

Као што је и најављено, данас је на штанду Републике Српске у организацији Представништва Републике Српске у Србији, одржан састанак представника удружења жена из Републике Српске и "Етно мреже" Србије. У циљу очувања народних обичаја и традиције наших крајева договорен је будући заједничи наступ и представљање.

Састанак представника жена из РС и Етно мреже Србија

Софија Алексић из "Етно мреже" Србије изјавила је Срни да је на презентованим експонатима уочљиво да је ријеч о истом народу и о истој, вијековима чуваној баштини, али да има и одређених посебности. Истичући квалитет производа из Републике Српске изразила је наду да ће заједничким наступом њихови производи наћи своје мјесто изван граница наших држава.

Изложба сувенира о теми -Традиција и обичаји српског народа у Крајини

Мирјана Палија из бањалучког Удружења жена "Дуга" истакла је да се нада да ће, након одржаног састанка, у будућности бити прилике да се још много жена ангажује на очувању традиције, а да истовремено обезбиједе своју економску сигурност.

На штанду Републике Српске данас је представљен град Бањалука са својом туристичком понудом, а посјетиоци су имали прилику да се упознају са народним обичајима и традицијом српског народа у Крајини. Саборске игре, сценски приказ српске славе и неколико музичких нумера извели су чланови Културно-умјетничког друштва "Пискавица" из Бањалуке, а у склопу гастро понуде града на Врбасу посјетиоци су могли пробати бањалучки ћевап, "Трапист" сир и "Нектар" пиво.

Наступ КУД Пискавица из Бањалуке

Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин Срни је изјавио да је убијеђен да ће након успјешног наступа у Београду у Бањалуку "доћи многи, који је не познају и да ће се у њу вратити они који су је већ завољели".

Директор Туристичке организације Републике  Српске Нада Јовановић оцијенила је да се Бањалука данас представила на најбољи могући начин.

Представљање Републике Српске на овогодишњем Сајму туризма заједно су организовали Туристичка организација Републике Српске и Представништво Републике Српске у Београду.

Ове године, у оквиру  пројекта прекограничне сарадње, туристичку понуду на зaједничком штанду представљају туристичке организације Фоче и Плужина из Црне Горе. Заједнички штанд данас је посјетила замјеник начелника општине Фоча Раденка Срндовић. Она је истакла да је Фоча атрактивна туристичка дестинација са природним љепотама кањона Таре, Зеленгоре и Националним парком "Сутјеска" и изразила наду да ће овим заједничким наступом успјети привући већи број туриста у том региону.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3657
Број прегледа чланка : 16286798
Имамо 212 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму