Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржан састанак са представницима НАЛЕД-а и Етно мреже
Ел. пошта Штампа ПДФ
06.03.2014.год.
Одржан састанак са представницима НАЛЕД-а и Етно мреже

Данас (четвртак, 6. март) у Представништву Републике Српске у Србији  одржан је састанак са представницима НАЛЕД-а (Националне алијансе за локални економски развој) и Етно мреже. Састанку су  присуствовали извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић, програмски асистент Даниела Додиг, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и самостални стручни сарадник Тијана Кецмановић.

Састанак са представницима НАЛЕД-а и Етно мреже у Представништву РС у Србији

Разговарало се о могућностима сарадње Представништва Републике Српске и НАЛЕД-а на заједничким пројектима у циљу јачања веза између Српске и Србије и промоције и  афирмације привредних, културних, научних и других потенцијала Републике Српске.

Договорени су конкретни кораци које треба предузети на успостављању сарадње између Етно мреже Србије и партнерских организација произвођача рукотворина из Републике Српске и формирању националног удружења које би заступало интересе произвођача из свих крајева Републике Српске. Етно мрежа ће одржати прву стручну радионицу у Републици Српској како би представила своја искуства и упутила позив произвођачима рукотворина из Републике Српске да учествују у овогодишњој изложби минијатура.

На састанку се разговарало о сарадњи Представништва Републике Српске као носиоца пројекта „Стручна пракса и усавршавање студената“ и НАЛЕД-а као организатора љетње праксе „Упознај државу Србију“ за студенте из дијаспоре. Идеја је да се успостави јединствен програм стручне праксе у оквиру кога би студенти из Републике Српске стекли могућност да се упознају са српским студентима са страних факултета широм свијета и стекну конкретна искуства у јавном и приватном сектору у Србији. Програм љетње праксе допринијеће јачању институционалне сарадње двију Република и развоју нових партнерстава за подршку програму праксе у региону.

Сарадња на заједничком пројекту стручне праксе биће озваничена споразумом о сарадњи, а НАЛЕД и Етно мрежа ће доставити конкретан акциони план за оба пројекта. Споразум ће обухватити и могућности за привредну сарадњу, као и представљање у оквиру манифестације Дани Српске у Србији, која је планирана за септембар 2014.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16244233
Имамо 155 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму