Евидентирање држављана Републике Српске који остварују право на једнократно тестирање на ковид-19 по основу статуса студента у иностранству

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас упитник намијењен држављанима Републике Српске који студирају на иностраним високошколским установама ради остваривања права на бесплатно тестирање на covid-19 у циљу испуњавања студентских обавеза.

Сходно Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације од 11.5.2020. године, ово право остварују лица која докажу статус студента на првом, другом и трећем циклусу студија, као и лица која имају заказану одбрану завршних радова на сва три циклуса.

Право на тестирање чији трошак сноси Влада Републике Српске наведена лица остварују једнократно.

Податке достављене путем овог упитника (на линку: https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/media/vijesti/Pages/vijest,-testiranja-za-studente.aspx прикупља Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, а користи и обрађује Институт за јавно здравство Републике Српске у сврху организовања тестирања наведених лица у складу са потребом њиховог присуства у иностранству.

Лица која су евидентирана путем овог упитника дужна су, приликом тестирања које ће благовремено бити најављено од стране Института за јавно здравство, попунити додатни формулар и предочити идентификациони документ (личну карту).

Обзиром да је организовање тестирања логистички захтјеван процес и да зависи од постојећих капацитета Института за јавно здравство, молимо сва лица која попуњавају овај упитник да имају разумијевања за евентуалне потешкоће које се могу појавити.

За организацију и спровођење тестирања по утврђеним приоритетима задужен је Институт за јавно здравство Републике Српске.

НАПОМЕНА: ЛИЦА КОЈА ОСТВАРУЈУ ПРАВО ЈЕДНОКРАТНОГ ТЕСТИРАЊА ДУЖНИ СУ ДА СЕ ИНФОРМИШУ О ПРАВИЛИМА ПРЕЛАСКА ГРАНИЦЕ ДРЖАВЕ У КОЈОЈ СТУДИРАЈУ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3042
Број прегледа чланка : 5752668
Имамо 140 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

11.11.2020.год.
Фестивал Мали победник ове године преко интернета
Опширније...
 
04.11.2020.год.
Отварање нових просторија Завичајне заједнице Република Српска у Суботици
Опширније...

Претходни догађаји

13.11.2020.год.
Tијана Хил побједница фестивала „Мали победник“
Опширније...
 
06.11.2020.год.
Свечано отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму