Повратак студената из Републике Српске на факултете у Србији

Ел. пошта Штампа ПДФ

С обзиром да су факултети у Србији, послије паузе због епидемије вируса корона, почели да раде, а и студенти из Републике Српске који студирају у Србији су се више пута јављали Представништву Републике Српске овдје да сазнају како могу да се врате на факултете, Представништво Републике Српске у Србији саопштава да су различити услови и различита процедура за оне студенте који имају двојно држављанство, који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији и за оне студенте који немају двојно држављанство, који немају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији.

Студентима из Републике Српске који имају двојно држављанство, који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији, за улазак у Србију потребан је само негативан PCR тест (не старији од 72 сата) добијен у релевантној лабораторији у Републици Српској.

Студенти из Републике Српске који имају двојно држављанство, а нису регулисали боравак у Србији, поред личне карте Републике Српске и негативног PCR теста (не старијег од 72 сата) добијеног у релевантној лабораторији у Републици Српској, приликом преласка границе требају имати и оргинал Рjешење или Увјерење о двојном држављанству.

Студенти из Републике Српске који немају двојно држављанство и немају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији, да би се вратили на факултете у Србији, потребно је да поднесу захтјев Радном телу Владе Србије за одобрење за улазак у Србију у којем ће написати преко којег граничног прелаза ће ући у Србију, којег дана и у којем возилу (рег. број) и на којој ће адреси у Србији (град, улица и број) становати те да уз овај захтјев поднесу скениран негативан PCR тест (не старији од 72 сата) добијен у релевантној лабораторији у Републици Српској и скенирану потврду од факултета на којем студирају у Србији. Захтјеви за добијање Одобрења за улазак у Србију, са свим потребним подацима и документима, могу се поднијети електронском поштом преко Предствавништва Републике Српске у Србији на е-адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или директно Радном телу Владе Србије на е-адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Представништво Републике Српске у Србији ће у случају било каквих промјена о условима и начину повратка студената из Републике Српске на факултете у Србији у најкраћем року на овом сајту објавити шта се и како мијења.

Грађани Републике Српске којима је послодавац из Републике Србије издао документ о радном ангажовању и позвао да се врате на посао, грађани који су становници пограничног подручја а запослени су на територији Републике Србије и грађани из пограничног подручја који обављају пољопривредне радове и имају пољопривредно земљиште на територији Републике Србије, ближе услове и могућности уласка у Србију могу видјети у редакцијски пречишћеном тексту Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу (Службени гласник РС 73/2020 од 13.05.2020. године... ОВДЈЕ

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3034
Број прегледа чланка : 5461574
Имамо 217 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

26.10.2020.год.
Конференција за медије: Локални избори у БиХ - Сребреница 2020. године
Опширније...
 
17.10.2020.год.
Пратећи програм манифестације „Дани Српске у Србији“ до краја 2020. године
Опширније...

Претходни догађаји

15.10.2020.год.
Почео јесењи омаж Шопену
Опширније...
 
15.10.2020.год.
Оптимизам у погледу будућности српског народа
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму