Ученица из Бијељине побиједила на фестивалу у Панонском дјечијем граду

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Ученица Теодора Петровић из ОШ „Свети Сава“ у Бијељини освојила је прву награду на фестивалу у Панонском дјечијем града, који је одржан од 12. до 14. јуна.

Ученица Теодора Петровић из ОШ „Свети Сава“ у Бијељини побиједила на фестивалу у Панонском дјечијем граду

Дјеца из цијеле Србије и региона дружила су се у овом насељу бачкотополске општине, са омиљеним пјесницима, музичарима, глумцима, а током трајања фестивала уприличене су разне радионице, представе и забава за дјецу. Занимљиво је да су Панонију код Бачке Тополе Холанђани прогласили за најљепше село у Европи. То је село у којем живи петнаест народа и народности.

Слоган овогодишњег фестивала био је „На крилима дјетињства”.

I награда ученице Теодоре Петровић

Теодора Петровић освојила је прву награду на овом престижном фестивалу дјеце пјесника у категорији СТИХОВАЊЕ. Осим дружења и додјеле награда Теодора је имала прилику да се упозна са пјесницима и добије савјет за будући рад. Овакви сусрети су свакако мотивација и инспирација за дјецу која лагано корачају путем пјесништва.

Сваке године на таблу почасних грађана Панонског дjечјег града и Паноније, уписују се они који су се својим дјелом показали достојним да стану испред дјеце и буду им узори. Ове године умјетнички одбор је донио одлуку да то буду славни тенисер Новак Ђоковић и Игор Јурић, заштитник дјеце, предсједник Фондације „Тијана Јурић“. Плоче са њиховим именима откривене су испред дворца „Каштел“.

Теодорин ментор Мирјана Лазаревић, наставник српског језика и књижевности, успјешно води литерарну секцију у школи и ово није једина Теодорина награда.

Теодора је освојила и прву награду на I међународном фестивалу Сцене свих креативних „Стојан Симић Крпица" у Новом Саду, другу награду на фестивалу „Мале морске пјесме и приче“ у Будви, трећу награду на Данима ћирилице у Баваништу, а 17. јуна ће присуствовати додјели специјалне награде у Чајетини на фестивалу „Дjеца међу нарцисима“. ОШ „Свети Сава“ награђена је на смотри стваралаштва Дан дјечије књиге у Босни и Херцеговине, у Тузли, комплетом књига за промоцију стваралаштва пјесникиње Насихе Капиџић Хаџић.

Фестивал „На крилима дjетињства“, раније „Марковдански сусрети дjеце и пjесника“, преузео је на себе обавезу да настави културну мисију и да окупља најдаровитију дjецу са балканских простора, како би наставили стопама великана најqепшу причу о Панонији“, како истиче Тоде Николетић, умјетнички директор ПДГ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3015
Број прегледа чланка : 5139547
Имамо 104 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...
 
11.09.2020.год.
Промоција нове књиге Милана Љепојевића 17. септембра у Прес центру УНС
Опширније...

Претходни догађаји

17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
 
13.09.2020.год.
Служен помен Србима страдалим у нападу на западне дијелове Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму