Свечана додјела награда у оквиру изложбе „100 жена - 100 минијатура“

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Седма жирирана изложба „100 жена-100 минијатура“, коју традиционално организује Етно мрежа, отворена је у периоду од 15. до 22. јуна у Коларчевој задужбини у Београду, гдје су данас свечано уручене награде ауторима најуспјешнијих експоната.

Зорана Михајловић, потпредсједница Владе, Владимир Марковић, потпредсједник Народне скупштине, Кери Лава, амбасадорка Канаде у Србији, Виолета Јовановић, предсједница Етно мреже и Јасна Димитријевић, директорка Коларца, на свечаности

Свечаности су присуствовали Зорана Михајловић, потпредсједница Владе Србије, Владимир Маринковић, потпредсједник Народне скупштине Србије, Кери Лава, амбасадорка Канаде у Србији, Виолета Јовановић, предсједница Етно мреже и Јасна Димитријевић, директорка Коларца.

Изложени експонати у Коларчевој задужбини у Београду

У конкуренцији више од 100 ручних радова од најфиније нецане чипке и надалеко чувеног змијањског веза са УНЕСКО листе, данас су награђене побједнице и најбоље „чуварке традиције“ у 2020. години. То су Славица Васовић из Сомбора, Соња Јовићевић из Београда, Евица Ђурић из Великог Градишта, Данијела Јеринкић из Кикинде и Мима Дошеновић из Инђије.

На седмој жирираној изложби „100 жена-100 минијатура“ у Коларчевој задужбини у Београду

Изложба је организована са циљем активног чувања традиционалног насљеђа Србије и како би се жене и млади који се баве производњом рукотворина мотивисали да своје вјештине унаприједе и професионализују се у производњи рукотворина за тржиште.

Ања Вукелић и Борислав Максимовић сарадници у Представништву Р. Српске у Србији са Виолетом Јовановић, предсједницом Етно мреже

Представништво Републике Српске у Србији и Етно мрежа већ дуги низ година успјешно сарађују на бројним пројектима, а данашњој свечаности присуствовали су Борислав Максимовић, сарадник за културу и Ања Вукелић, сарадник за медије у Представништву Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3015
Број прегледа чланка : 5142477
Имамо 913 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...
 
11.09.2020.год.
Промоција нове књиге Милана Љепојевића 17. септембра у Прес центру УНС
Опширније...

Претходни догађаји

17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
 
13.09.2020.год.
Служен помен Србима страдалим у нападу на западне дијелове Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму