Свечана додјела награда у оквиру изложбе „100 жена - 100 минијатура“

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Седма жирирана изложба „100 жена-100 минијатура“, коју традиционално организује Етно мрежа, отворена је у периоду од 15. до 22. јуна у Коларчевој задужбини у Београду, гдје су данас свечано уручене награде ауторима најуспјешнијих експоната.

Зорана Михајловић, потпредсједница Владе, Владимир Марковић, потпредсједник Народне скупштине, Кери Лава, амбасадорка Канаде у Србији, Виолета Јовановић, предсједница Етно мреже и Јасна Димитријевић, директорка Коларца, на свечаности

Свечаности су присуствовали Зорана Михајловић, потпредсједница Владе Србије, Владимир Маринковић, потпредсједник Народне скупштине Србије, Кери Лава, амбасадорка Канаде у Србији, Виолета Јовановић, предсједница Етно мреже и Јасна Димитријевић, директорка Коларца.

Изложени експонати у Коларчевој задужбини у Београду

У конкуренцији више од 100 ручних радова од најфиније нецане чипке и надалеко чувеног змијањског веза са УНЕСКО листе, данас су награђене побједнице и најбоље „чуварке традиције“ у 2020. години. То су Славица Васовић из Сомбора, Соња Јовићевић из Београда, Евица Ђурић из Великог Градишта, Данијела Јеринкић из Кикинде и Мима Дошеновић из Инђије.

На седмој жирираној изложби „100 жена-100 минијатура“ у Коларчевој задужбини у Београду

Изложба је организована са циљем активног чувања традиционалног насљеђа Србије и како би се жене и млади који се баве производњом рукотворина мотивисали да своје вјештине унаприједе и професионализују се у производњи рукотворина за тржиште.

Ања Вукелић и Борислав Максимовић сарадници у Представништву Р. Српске у Србији са Виолетом Јовановић, предсједницом Етно мреже

Представништво Републике Српске у Србији и Етно мрежа већ дуги низ година успјешно сарађују на бројним пројектима, а данашњој свечаности присуствовали су Борислав Максимовић, сарадник за културу и Ања Вукелић, сарадник за медије у Представништву Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2983
Број прегледа чланка : 4812973
Имамо 71 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...
 
16.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму