Свечано отварање просторија СПКД „Просвјета“ у Београду

Ел. пошта Штампа ПДФ
22.12.2016.год.
Свечано отварање просторија СПКД „Просвјета“ у Београду

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић ће у петак, 23. децембра, у 12 сати у Палати Београд (Масарикова 5, спрат 13, соба 113) свечано отворити  просторије београдског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“.

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ основано је 1902. године у са циљем очувања српске културе и идентитета у Босни и Херцеговини. Данас на просторима свих српских земаља постоји и успјешно ради велики број одбора овог друштва.

Међу основним циљевима и задацима „Просвјете“, истичу се: проучавање историје и живота Срба; проучавање и његовање српске културне баштине; организовање и подстицање научног, умјетничког и књижевног рада; издавање публикација; ширење и популарисање књиге; чување језичког идентитета српског народа заснованог на вуковској традицији; његовање успомена из прошлости Срба давањем иницијатива и помагањем у оснивању музеја; очување ћириличког писма; оснивање културно-умјетничких друштава; сарадња са институцијама Српске православне цркве итд.

Београдски одбор СПКД „Просвјета“ је непрофитно удружење основнао 2015. године, а посвећено је развоју српског језика и писма, науке, културе, просвјете и умјетности.

 

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму