Почетна Стручна пракса и усавршавање студената

Стручна пракса и усавршавање студената

Ел. пошта Штампа ПДФ

Стручна пракса и усавршавање студената

У сарадњи са универзитетима, односно факултетима у Републици Српској и Србији спроводимо пројекат обезбјеђивања стручне праксе и пружања могућности за усавршавање који подразумијевају присуство и ангажман студената из Републике Српске и Србије у институцијама и компанијама у Србији, односно Републици Српској.

Позивамо све заинтересоване институције и компаније у Србији и Републици Српској да се укључе у наш програм обезбјеђивања стручне праксе за студенте.

Такође, позивамо све заинтересоване студенте да се у складу са тренутно отвореним конкурсом пријаве за обављање праксе.

Детаљан план ангажовања, број студената и трајање праксе усклађују се према усвојеним принципима са сваком институцијом односно компанијом посебно, у складу са њиховим потребама и специфичностима.

Пројект подразумијева стварање услова за успостављање реципрочне праксе, тј. да студенти из Републике Српске обављају праксу у Србији и обрнуто.

Уколико сте заинтересовани да учествујете у наведеном пројекту, молимо Вас да попуните одговарајући образац Пријава за компанију/институцију или образац Пријава за студентe.

Попуњен образац пошаљите на ел. адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или поштом на адресу:
Представништво Републике Српске – Установа за унапређење економске, научно-техничке, културне и спортске сарадње између Републике Српске и Републике Србије, Булевар деспота Стефана 4/IV, 11000 Београд, Србија

Циљеви пројекта

  • обезбјеђивање стручне праксе за студенте завршних година факултета или постдипломских студија и упознавање са конкретним пословним задацима у оквиру појединачних занимања
  • размјена знања и искустава између студената истих образовних профила из Републике Српске и Србије
  • упознавање послодаваца са будућим потенцијалним сарадницима

Фазе пројекта

  1. прикупљање пријава за учешће у пројекту
  2. одабир институција и компанија које су заинтересоване да студентима понуде обављање стручне праксе
  3. одабир студената који испуњавају утврђене услове
  4. организовање и праћење обављања студентске праксе
  5. континуирано организовање стручне праксе и размјене студената између Републике Српске и Србије

Обавјештење о седмом конкурсу

У сарадњи са Факултетом политичких наука у Бања Луци и Радио телевизијом Србије, Представништво Републике Српске у Србији организовало је стручну праксу за седму групу студената из Републике Српске. Осморо студената журналистике из Републике Српске било је на сртучној пракси у Радио телевизији Србије у периоду од 17. до 28. августа. За студенте на пракси Представништво Републике Српске у Србији обезбиједило је смјештај, храну и трошкове градског превоза.
Обавјештење о резултатима седмог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о шестом конкурсу

У сарадњи са Факултетом политичких наука из Бањалуке и дневним листом „Политика”, Представништво Републике Српске у Србији организовало је стручну праксу за шесту групу студената из Републике Српске. Седморо студената журналистике из Републике Српске обављало је стучну праксу у дневном листу „Полтика“ у  периоду  од 21. јула до 1. августа.  За студенте на пракси Представништво Републике Српске у Србији обезбиједило је смјештај, храну и трошкове градског превоза.
Обавјештење о резултатима шестог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о петом конкурсу

У оквиру петог дијела реализације пројекта "Стручна пракса и усавршавање студената" који Представништво Републике Српске организује у сарадњи са институцијама у Србији и факултетима из Републике Српске, седморо студената Електротехничког факултета из Бањалуке, обављало је стручну праксу у Институту "Михајло Пупин" из Београда у периоду од 22. јула до 02. августа 2013. године. За то вријеме Представништво Републике Српске у Београду је обезбиједило храну и смјештај за студенте у Вили Републике Српске.
Обавјештење о резултатима петог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о четвртом конкурсу

У оквиру четвртог дијела реализације пројекта "Стручна пракса и усавршавање студената" који Представништво Републике Српске организује у сарадњи са институцијама у Србији и факултетима из Републике Српске, седморо студената новинарства универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву обављало је стручну праксу у Радио-телевизији Србије у периоду од 29. октобра до 9. новембра 2012. године. Представништво је обезбиједило храну и смјештај за студенте у Вили Републике Српске.
Обавјештење о резултатима четвртог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о трећем конкурсу

У оквиру трећег дијела реализације пројекта "Стручна пракса и усавршавање студената" који Представништво Републике Српске организује у сарадњи са институцијама у Србији и факултетима из Републике Српске, четворо студената Електротехничког факултета из Бањалуке и троје студената Електротехничког факултета из Источног Сарајева, обављали су стручну праксу у Институту "Михајло Пупин" из Београда у периоду од 10. до 21. октобра 2011. године. За то вријеме Представништво Републике Српске у Београду обезбиједило је храну и смјештај за студенте у Вили Републике Српске.
Обавјештење о резултатима трећег конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о другом конкурсу

У сарадњи са Агробанком а.д. Београд и Економским факултетом у Бањој Луци, Представништво Републике Српске у Србији организовало је обављање стручне праксе за другу групу од седам студената из Републике Српске. Студенти су похађали обуку у Школском центру Агробанке у Београду oд 11. до 15. маја 2011. године, а након тога су обављали стручну праксу у експозитурама Агробанке у трајању од двије седмице. Представништво је обезбиједило смјештај и храну за студенте за вријеме њиховог боравка у Београду.
Обавјештење о резултатима другог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о првом конкурсу

У сарадњи са Агробанком а.д. Београд и Економским факултетом у Источном Сарајеву, Представништво Републике Српске у Србији је организовало обављање стручне праксе за седам студената из Републике Српске. Студенти су похађали обуку у Школском центру Агробанке у Београду у периоду од 02. до 06. марта 2011. године, а након тога су обављали стручну праксу у експозитурама Агробанке у трајању од двије седмице.
Обавјештење о резултатима 1. конкурса погледајте овдје.


Уколико имате додатна питања или приједлоге, обратите нам се путем опције Поставите питање.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2737
Број прегледа чланка : 3763577
Имамо 97 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Опширније...
 
09.09.2019.год.
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сутра у Народном позоришту у Београду свечано затвара манифестацију „Дани Српске у Србији“
Опширније...

Претходни догађаји

11.09.2019.год.
Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен