Početna Aktivnosti Informativna saradnja

Informativna saradnja

El. pošta Štampa PDF

Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između medija iz Republike Srpske i Srbije u cilju stvaranja uslova i ambijenta za objektivno informisanje.


Aktivnosti Predstavništva na polju informativne saradnje za 2019. godinu

Održavanje i ažuriranje veb-sajta Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

S obzirom na to da je veb-sajt Predstavništva napravljen 2010. godine i da su u međuvremenu uspostavljeni novi veb-standardi, u planu je izrada novog veb-sajta. Takođe ćemo objaviti bazu podataka o projektima koji će biti obuhvaćeni Akcionim planom za realizaciju Programa za razvoj Podrinja. I ubuduće ćemo nastaviti da dopunjujemo elektronski Кatalog firmi iz Republike Srpske koje su iskazale interes za pronalaženje poslovnog partnera iz Srbije, a planiramo da objavimo i formular za prijavljivanje projekata u izdavaštvu.
U 2019. godini nastavićemo da svakodnevno ažuriramo veb-sajta Predstavništva, poklanjajući posebnu pažnju redovnom objavljivanju Biltena i Ekonomskih pregleda iz Republike Srpske i Srbije, kao i redovnom obajvljivanju informacija o našem radu i aktivnostima. U rubrici "U fokusu" nastavićemo da objavljujemo javne pozive, izvještaje i najaktuelnije vijesti iz privrede i drugih oblasti iz Republike Srpske i Srbije.

 

Saradnja sa medijima i najave aktuelnih aktivnosti i događaja

Кao i do sada, i u narednom periodu Predstavništvo će sarađivati sa medijima iz Republike Srpske i Srbije. Javnost će biti informisana o svim značajnim aktivnostima Predstavništva, kao što su: sprovođenje naših aktuelnih projekata, sporazuma, memoranduma i protokola potpisanih između vlada, resornih ministarstava Republike Srpske i Srbije i drugih institucija, davaćemo informacije o našim nastupima na privrednim sajmovima, kulturnim manifestacijama i drugim događanjima i izvještavati o našim aktivnostima u svim oblastima. I ubuduće ćemo najavljivati i obavještavati medije o svim važnim posjetama i aktivnostima predstavnika iz Republike Srpske u Srbiji.

Pozivamo sve medije iz Republike Srpske i Srbije koji su zainteresovani da prate naš rad i izvještavaju o našim aktivnostima da nam se obrate putem opcije Postavite pitanje.

 

Dnevni internet pres-kliping

U okviru informativne aktivnosti, a za interne potrebe, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već dvije godine svakodnevno prati i analizira medijske priloge na internetu. Radi se prvenstveno o ključnim događajima i akterima iz političkog, privrednog, naučnog, kulturnog i vjerskog života u Republici Srpskoj i BiH, kao i o aktivnostima samog Predstavništva Republike Srpske.


Prisustvo na društvenim mrežama

U 2019. godini Predstavništvo planira da kompletira oblike prisustva na Internetu, odnosno društvenim mrežama (Fjesbuk stranica, Tviter). Takođe, Predstavništvo planira da tokom godine na Jutjub platformi izloži veliku količinu video materijala (snimci manifestacija, skupova, konferencija za medije, sajmova u organizcaiji Predstavništva) koje posjeduje u svojoj arhivi. U okviru informativne aktivnosti, a za interne potrebe, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već dvije godine svakodnevno prati i analizira medijske priloge na internetu. Radi se prvenstveno o ključnim događajima i akterima iz političkog, privrednog, naučnog, kulturnog i vjerskog života u Republici Srpskoj i BiH, kao i o aktivnostima samog Predstavništva Republike Srpske.


Saradnja sa portalom eКapija na prezentovanju privrednih i investicionih potencijala opština i gradova Republike Srpske

U partnerstvu sa portalom eКapija Predstavništvo planira da realizuje projekat investicionog „skeniranja“ gradova, opština i privrede Republike Srpske. Projekat podrazumijeva prepoznavanje svih privrednih i investiconih potencijala opština i gradova u Srpskoj i njihovu prezentaciju najvažnijim investitorima u Srbiji i BiH. U okviru ovog projekta, u 2019. godini na veb-sajtu i u Biltenu Predstavništva Republike Srpske i portalu e-Кapije u formi izvještaja, reportaža i intervjua sa predstavnicima lokalne samouprave i privrede, biće prezentovani investicioni potencijali gradova i opština Republike Srpske u Srbiji i BiH, kao i značajna preduzeća, orijentisana na saradnju sa Srbijom.


Saradnjna sa Privrednim pregledom na izradi i promociji publikacije „Republika Srpska Vaš partner“

U saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, časopis „Privredni pregled“ u okviru edicije „Zemlja partner“ priprema specijalno izdanje posvećeno Republici Srpskoj pod radnim nazivom „Republika Srpska Vaš partner“. Jedan dio teksta bio bi obezbijeđen u saradnji sa Predstavništvom, a dio kroz intervju sa resornim ministrima. Neke od tema su geografski položaj i mapa Republike Srske, prirodna bogatstva, najznačajnije privredne grane, poljoprivreda, turizam, splavarenje na Vrbasu i druge važne manifestacije, ski centri i banjska lječilišta. Publikacija bi sadržala i intervjue sa direktorima uspješnih državnih i privatnih firmi koji bi predstavili svoju firmu i ponudu robe i usluga namijenjenih tržištu Srbije i regiona.

Ova publikacija bila bi promovisana na tematskoj konferenciji (ili konferenciji za štampu) u Beogradu na kojoj bi učestvovao neko od visokih zvaničnika Republike Srpske. Pored štampanog izdanja, ova publikacija bila bi i u digitalnoj formi dostupna na veb portalu Privrednog pregleda kao i veb-sajtu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.


Više informacija o radu Predstavništva možete dobiti u rubrikama Aktivnosti i Projekti, a u rubrici Aktuelnosti možete pratiti planirane aktivnosti.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2835
Broj pregleda članka : 4225827
Imamo 61 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.01.2020.god.
Dan Republike Srpske Krajišnici u Novom Sadu slave dan ranije: 8. januara
Opširnije...
 
25.12.2019.god.
Goran Vračar dobitnik nagrade „Rastko Petrović“ za poeziju
Opširnije...

Prethodni događaji

09.01.2020.god.
Dan Republike Srpske proslavljen danas i u Subotici
Opširnije...
 
09.01.2020.god.
U Novom Sadu svečanost povodom Dana Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен