Početna Aktivnosti Prosvjetna saradnja

Prosvjetna saradnja

El. pošta Štampa PDF

U cilju unapređenja prosvjetne saradnje, Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između škola i fakulteta iz Republike Srpske i Srbije, kao i na povezivanju mladih iz Republike Srpske i Srbije.


Aktivnosti Predstavništva na polju prosvjetne saradnje i saradnje sa mladima za 2019. godinu

Svetosavski književni konkurs i Svetosavski likovni konkurs

Predstavništvo već 16 godina podržava i učestvuje u sprovođenju već tradicionalnih Svetosavskog književnog i likovnog konkursa koji svake godine u novembru raspisuje Društvo „Sveti Sava“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore. Svake godine đaci iz Republike Srpske osvajaju nagrade na ovim konkursima.
Predstavništvo će i u 2019. godini podržati i učestvovati u organizovanju svečanog uručivanja nagrada na ova dva konkursa.

 

Učenici i studenti muzike na internacionalnoj muzičkoj manifestaciji „Beogradski Šopen fest“

„Beogradski Šopen fest“ (BŠF) je internacionalna kulturno-obrazovna manifestacija čiji je domaćin od 2012. godine Muzička škola „Stanković“ iz Beograda. Održava se uz podršku ambasada Republike Poljske i Švajcarske u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Ova manifestacija populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora čovječanstva Frederika Šopena. Кao internacionalna profesionalno – stručna manifestacija, BŠF okuplja prevashodno muzičku omladinu i predstavnike struke, stručnu muzičku javnost, eminentne goste iz Srbije, regiona i inostranstva, ali i sve ljubitelje muzičke umjetnosti.
Predstavništvo će i u 2019. godini podržati organizovanje ove manifestacije u kojoj učestvuju i učenici, studenati i profesori muzičkih škola i akademija iz Republike Srpske.

 

Prijem za najbolje maturante srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj

Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra II za obrazovanje svake godine organizuje prijem za najbolje učenike na kojem dodjeljuje pohvalnice i poklone đacima generacije svih srednjih škola u Srbiji. Uz podršku i pomoć Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, već četvrtu godinu za redom na prijemu su zajedno sa najuspješnijim učenicima iz Srbije i najuspješniji učenici iz Republike Srpske.
Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nastojaće da i u 2019. godini obezbijede da na prijemu učestvuju najbolji učenici srednjih škola iz Republike Srpske.


Studijska posjeta mladih iz Republike Srpske Beogradu

Predstavništvo već nekoliko godina, u saradnji sa Ferijalnim savezom Republike Srpske, učestvuje u organizaciji studijske posjete mladih iz Republike Srpske Beogradu. Nastojaćemo da i u 2019. godini sa institucijama i ustanovama iz Beograda dogovorimo posjete mladima iz Republike Srpske i omogućimo da besplatno posjete značajne institucije i upoznaju kulturna dobra i znamenitosti Beograda.

 

Realizaciju i informacije o ovim aktivnostima možete pratiti u rubrici Aktuelnosti.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2835
Broj pregleda članka : 4216863
Imamo 85 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.01.2020.god.
Dan Republike Srpske Krajišnici u Novom Sadu slave dan ranije: 8. januara
Opširnije...
 
25.12.2019.god.
Goran Vračar dobitnik nagrade „Rastko Petrović“ za poeziju
Opširnije...

Prethodni događaji

09.01.2020.god.
Dan Republike Srpske proslavljen danas i u Subotici
Opširnije...
 
09.01.2020.god.
U Novom Sadu svečanost povodom Dana Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен