Početna Aktivnosti Prosvjetna saradnja

Prosvjetna saradnja

El. pošta Štampa PDF

U cilju unapređenja prosvjetne saradnje, Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između škola i fakulteta iz Republike Srpske i Srbije, kao i na povezivanju mladih iz Republike Srpske i Srbije.


Aktivnosti Predstavništva na polju prosvjetne saradnje i saradnje sa mladima za 2019. godinu

Svetosavski književni konkurs i Svetosavski likovni konkurs

Predstavništvo već 16 godina podržava i učestvuje u sprovođenju već tradicionalnih Svetosavskog književnog i likovnog konkursa koji svake godine u novembru raspisuje Društvo „Sveti Sava“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore. Svake godine đaci iz Republike Srpske osvajaju nagrade na ovim konkursima.
Predstavništvo će i u 2019. godini podržati i učestvovati u organizovanju svečanog uručivanja nagrada na ova dva konkursa.

 

Učenici i studenti muzike na internacionalnoj muzičkoj manifestaciji „Beogradski Šopen fest“

„Beogradski Šopen fest“ (BŠF) je internacionalna kulturno-obrazovna manifestacija čiji je domaćin od 2012. godine Muzička škola „Stanković“ iz Beograda. Održava se uz podršku ambasada Republike Poljske i Švajcarske u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Ova manifestacija populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora čovječanstva Frederika Šopena. Кao internacionalna profesionalno – stručna manifestacija, BŠF okuplja prevashodno muzičku omladinu i predstavnike struke, stručnu muzičku javnost, eminentne goste iz Srbije, regiona i inostranstva, ali i sve ljubitelje muzičke umjetnosti.
Predstavništvo će i u 2019. godini podržati organizovanje ove manifestacije u kojoj učestvuju i učenici, studenati i profesori muzičkih škola i akademija iz Republike Srpske.

 

Prijem za najbolje maturante srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj

Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra II za obrazovanje svake godine organizuje prijem za najbolje učenike na kojem dodjeljuje pohvalnice i poklone đacima generacije svih srednjih škola u Srbiji. Uz podršku i pomoć Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, već četvrtu godinu za redom na prijemu su zajedno sa najuspješnijim učenicima iz Srbije i najuspješniji učenici iz Republike Srpske.
Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nastojaće da i u 2019. godini obezbijede da na prijemu učestvuju najbolji učenici srednjih škola iz Republike Srpske.


Studijska posjeta mladih iz Republike Srpske Beogradu

Predstavništvo već nekoliko godina, u saradnji sa Ferijalnim savezom Republike Srpske, učestvuje u organizaciji studijske posjete mladih iz Republike Srpske Beogradu. Nastojaćemo da i u 2019. godini sa institucijama i ustanovama iz Beograda dogovorimo posjete mladima iz Republike Srpske i omogućimo da besplatno posjete značajne institucije i upoznaju kulturna dobra i znamenitosti Beograda.

 

Realizaciju i informacije o ovim aktivnostima možete pratiti u rubrici Aktuelnosti.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2776
Broj pregleda članka : 3881526
Imamo 76 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

23.10.2019.god.
U četvrtak tradicionalno književno veče pjesnika iz Srbije, Srpske, Crne Gore i rasejanja
Opširnije...
 
22.10.2019.god.
U srijedu promocija izdanja ANURS, knjige Srebrenica – stvarnost i manipulacije i nagrađenih romana na konkursu „Zlatna sova“
Opširnije...

Prethodni događaji

23.10.2019.god.
Trećeg dana Sajma knjiga osam izdavača iz Republike Srpske predstavilo 16 izdanja
Opširnije...
 
22.10.2019.god.
Svečano predstavljanje reperezentativnog nastupa Republike Srpske na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga počelo besjedom Natalije Trivić, ministra prosvjete i kulture Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен