Početna Aktivnosti Sportska saradnja

Sportska saradnja

El. pošta Štampa PDF

Predstavništvo radi na uspostavljanju i razvijanju saradnje između sportskih organizacija i sportskih saveza Republike Srpske i Srbije. S obzirom da je do sada potpisano nekoliko protokola o saradnji sportskih saveza Republike Srpske i Srbije, Predstavništvo će se po potrebi uključivati u realizaciju dogovorenih aktivnosti. Kao i do sada Predstavništvo će sportistima i sportskim radnicima iz Republike Srpske pružati informativnu i tehničku podršku prilikom njihovog učešća na sportskim manifestacijama i takmičenjima u Srbiji.


Aktivnosti Predstavništva na polju sportske saradnje za 2020. godinu

Podrška sportistima iz Republike Srpske prilikom njihovih nastupa u Srbiji

U proteklom periodu potpisano je nekoliko protokola o saradnji sportskih saveza Republike Srpske i Srbije i intenzivirana je saradnja između sportskih organizacija. Predstavništvo će se, po potrebi, uključivati u realizaciju dogovorenih aktivnosti i, kao i do sada, sportistima i sportskim radnicima iz Republike Srpske pružati informativnu i tehničku podršku prilikom njihovog učešća na sportskim manifestacijama i takmičenjima u Srbiji.

 

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banja Luka

Predstavništvo će pružiti podršku u organizovanju i realizaciji i naredne 14. Međunarodne biciklističke trke Beograd -Banja Luka koja će se održati u periodu od 21. do 25. aprila 2020. godine. Ova trka je prvi put startovala 2007. godine, te se iste godine našla u kalendaru Svjetske biciklističke unije UCI, a nakon 13 izdanja trka je jedna od najvećih sportskih događaja u obje zemlje, i sa ocenom 10 i ulaskom u 50 najbolje organizovanih trka na svijetu svih vremena, postala je simob biciklizma i dva grada koje spaja.

 

Međunarodna manifestacija „Balkanski skok prijateljstva“

Predstavništvo će i ove godine podržati održavanje međunarodne manifestacije „Balkanski skok prijateljstva“ koju organizuje Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije. Na ovoj manifestaciji koja se izvodi na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ svake godine učestvuju i padobranci iz Republike Srpske.

 

Sportski susreti invalida Trebinja i Beograda

Predstavništvo će i u 2020. godini podržati održavnje tradicionalne manifestacije „Sportski susreti ratnih-vojnih invalida iz Trebinja i Beograda“. Sportisti ratni vojni invalidi iz Trebinja i Beograda takmiče se u nekoliko sportskih disciplina: streljaštvo, sportski ribolov i šah. Cilj ovog programa je da se podstiče human odnos okruženja prema korisnicima programskih sportsko-rekreativnih aktivnosti i u saradnji sa organima socijalne zaštite pomogne njihova afirmacija i aktivno učešće u društvenom životu. 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3441
Broj pregleda članka : 13207851
Imamo 163 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.11.2022.god.
Festival studenskih pozorišta „Кestenburg 2023“
Opširnije...
 
17.11.2022.god.
Sastanak o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH
Opširnije...

Prethodni događaji

25.11.2022.god.
Otvaranje festivala „Kestenburg“ 19. februara u Beogradu
Opširnije...
 
19.11.2022.god.
Srbi imaju zakonsku mogućnost i moralnu obavezu da spriječe otimanje svoje imovine
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму