Početna Aktivnosti Sportska saradnja

Sportska saradnja

El. pošta Štampa PDF

Na polju sportske saradnje Predstavništvo radi na podsticanju i unapređenju neposredne saradnje između sportskih organizacija i udruženja iz Republike Srpske i Srbije.


Aktivnosti Predstavništva na polju sportske saradnje za 2018. godinu

Podrška sportskim takmičenjima koja organizuju zavičajna udruženja

Predstavništvo će i dalje pružati podršku organizovanju sportskih takmičenja koja organizuju zavičajna udruženja Srba iz BiH. Za 2018. godinu planirano je da podržimo ideju zavičajnih udruženja i uzmemo učešće u organizaciji Kupa Republike Srpske u malom fudbalu u okviru kojeg bi se finalne utakmice igrale naizmjenično u Beogradu, Subotici i Novom Sadu.

 

Rafting regata Banjaluka – Beograd

Rafting regatu Banjaluka - Beograd prije četiri godine organizovali su Rafting klub „Kanjon" iz Banjaluke i Nautički klub „Liman" iz Beograda u saradnji sa Predstavništvom, a uz podršku Rafting saveza Srbije, Kajak, kanu i rafting savez Republike Srpske i turističkih organizacija Beograda i Banjaluke. Regata je bila organizovana u cilju jačanja specijalnih paralelnih veza između Republike Srpske i Srbije, a to je ujedno dobra prilika za promociju sporta, turizma i očuvanja zdrave životne sredine u svim mjestima kroz koja prolazi. Predstavništvo će u 2018. godini podržati pokazane inicijative za obnovu ove regate.

 

Sportski susreti invalida Trebinja i Beograda

Predstavništvo će i u 2018. godini podržati Susrete sportista ratnih-vojnih invalida iz Trebinja i Beograda. Manifestacija se već tradicionalno održava u drugoj polovini juna. Riječ je o sportistima ratnim vojnim invalidima iz Trebinja i Beograda, koji se takmiče u nekoliko sportskih disciplina: streljaštvo, sportski ribolov i šah. Cilj ovog programa je da se podstiče human odnos okruženja prema korisnicima programskih sportsko-rekreativnih aktivnosti i u saradnji sa organima socijalne zaštite pomogne njihova afirmacija i aktivno učešće u društvenom životu.

 

Međunarodna manifestacija „Balkanski skok prijateljstva"

Predstavništvo će i u 2018. godini podržati i pružiti svu neophodnu podršku za održavanje navedene manifestacije koju organizuje Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ u Beogradu u kojoj učestvuju i padobranci iz Republike Srpske.
U 2017. godini tokom pet dana programa na aerodromu „Lisičiji jarak“ 147 padobranca napravili su 523 skoka, takmičeći se u preciznosti doskoka na cilj.
Zajedno sa srpskim padobrancima skakale su i kolege iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Francuske, Belgije, Španije, Njemačke, Rusije, SAD, Izraela, Grčke, Mađarske, Bugarske, Švedske i Australije.

 

Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka 2018

Imajući u vidu da je Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka 2015. godine primila u članstvo i Međunarodnu biciklističku trku Beograd - Banjaluka, te značaj ovog sportskog događaja podigla na visok nivo, Predstavništvo će i u 2018 pružiti podršku organizovanju i realizaciji dvanaeste jubilarne trke koja će se održati u aprilu.

 

Zavičajni kup Republike Srpske u malom fudbalu u Srbiji

Pravo učešća u ovom KUP-u imaju sva zavičajna udruženja iz Republike Srpske u Srbiji i fizička lica (učlanjena u zavičajne klubove i udruženja) koja žive i rade u Srbiji a rođeni su ili vode porijeklo sa prostora Republike Srpske i BiH. Smisao je prije svega jačanje veza i podsticaj prijateljstva i međusobno upoznavanje mladih iz Republike Srpske koji žive i rade u Srbiji, kao najbolja promocija Republike Srpske i rodnog kraja. Poseban cilj je promocija zdravog sportskog života i fer plej igre između svih igrača i ekipa. Pobjednicima „Zavičajnog kupa Republike Srpske“ na kraju takmičenja biće uručene nagrade, medalje i pehari od strane najviših državnih ličnosti Republike Srpske na dan finala kupa.
Pravila i propozicije za takmičenja u 2018. godini biće objavljeni na sajtu Predstavništva.

U 2017. godini Zavičajni KUP je bio u četiri mjesta: Beogradu, Subotici, Zrenjaninu i Novom Sadu, a ove godine planiramo proširenje takmičenja. 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2547
Broj pregleda članka : 3174731
Imamo 73 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

18.03.2019.god.
Nedelja Daunovog sindroma Beograd – Banja Luka
Opširnije...
 
06.03.2019.god.
Tribina „Referendum o secesiji BiH '92. i stvaranje Republike Srpske – 27 godina kasnije“
Opširnije...

Prethodni događaji

19.03.2019.god.
Bošnjak: Stvarati što bolje uslove za lica sa Daunovim sindromom
Opširnije...
 
08.03.2019.god.
Održana tribina „Referendum o secesiji BiH '92. i stvaranje Republike Srpske – 27 godina kasnije“
Opširnije...
Преузмите Билтен