Početna Aktivnosti Sportska saradnja

Sportska saradnja

El. pošta Štampa PDF

Proteklih godina došlo je do značajnog intenziviranja saradnje u oblasti sporta, pokrenuto je više aktivnosti u cilju uspostavljanja i razvijanja saradnje između sportskih organizacija i sportskih saveza Republike Srpske i Srbije. S obzirom da je do sada potpisano nekoliko protokola o saradnji sportskih saveza Republike Srpske i Srbije, Predstavništvo će se po potrebi uključivati u realizaciju dogovorenih aktivnosti i, kao i do sada, sportistima i sportskim radnicima iz Republike Srpske pružati informativnu i tehničku podršku prilikom njihovog učešća na sportskim manifestacijama i takmičenjima u Srbijia polju sportske saradnje Predstavništvo radi na podsticanju i unapređenju neposredne saradnje između sportskih organizacija i udruženja iz Republike Srpske i Srbije.


Aktivnosti Predstavništva na polju sportske saradnje za 2019. godinu

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banja Luka 2019. godine

Predstavništvo će pružiti podršku u organizovanju i realizaciji 13. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka koja će se ove godine održati u periodu od 18. do 21. aprila. Po prvi put do sada ova biciklistička trka će se voziti u četiri etape umjesto dosadašnje dvije, a posjećamo da je Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka 2015. godine primila u članstvo i Međunarodnu biciklističku trku Beograd – Banja Luka, te je značaj ovog sportskog događaja dobio još više na značaju.

 

Međunarodna manifestacija „Balkanski skok prijateljstva“

Predstavništvo će i u 2019. godini podržati održavanje međunarodne manifestacije „Balkanski skok prijateljstva“, koju organizuje Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ u Beogradu, a u njoj učestvuju i padobranci iz Republike Srpske. Ova manifestacije se država na aerodromu "Lisičiji jarak" u Beogradu.

 

Sportski susreti invalida Trebinja i Beograda

Predstavništvo će i ove godine podržati održavnje manifestacije „Sportski susreti ratnih vojnih invalida iz Trebinja i Beograda“. Manifestacija se već tradicionalno održava u Beogradu u drugoj polovini juna. Riječ je o sportistima ratnim vojnim invalidima iz Trebinja i Beograda, koji se takmiče u nekoliko sportskih disciplina: streljaštvo, sportski ribolov i šah. Cilj ovog programa je da se podstiče human odnos okruženja prema korisnicima programskih sportsko-rekreativnih aktivnosti i u saradnji sa organima socijalne zaštite pomogne njihova afirmacija i aktivno učešće u društvenom životu.

 

Zavičajni kup Republike Srpske u malom fudbalu u Srbiji

Predstavništvo svake godine pomaže i učestvuje u organizaciji Zavičajnog kupa Republike Srpske (u malom fudbalu) na kojem pravo učešća imaju sva zavičajna udruženja iz Republike Srpske i fizička lica (učlanjena u zavičajne klubove) koja žive i rade u Srbiji, a rođeni su ili vode porijeklo sa prostora Republike Srpske, pa ćemo tako uraditi i naredne, 2019. godine. Smisao je prije svega u jačanju veza i podsticaju prijateljstva, kao i upoznavanju mladih iz Republike Srpske koji žive i rade u Srbiji, što je odlična promocija Republike Srpske i zavičaja. Poseban cilj je promocija zdravog sportskog života i fer igre između svih igrača i ekipa. Pobjednicima "Zavičajnog КUP-a Republike Srpske" na kraju takmičenja se uručuju nagrade, medalje i pehari. Pravila i propozicije takmičenja će biti objavljeni na sajtu Predstavništva. 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2737
Broj pregleda članka : 3763543
Imamo 98 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

10.09.2019.god.
Daun sindrom centar Banjaluka učestvuje na Međunarodnom inkluzivnom festivalu „Art zona za sve“ u Zaječaru
Opširnije...
 
09.09.2019.god.
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sutra u Narodnom pozorištu u Beogradu svečano zatvara manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“
Opširnije...

Prethodni događaji

11.09.2019.god.
Cvijanović: „Dani Srpske u Srbiji“ dodatno jačanje veza Srbije i Srpske
Opširnije...
 
10.09.2019.god.
Hercegovci i prijatelji darovali krv u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен