Početna Aktuelnosti Najava događaja Turizam Republike Srpske na 41. Međunarodnom sajmu u Beogradu od 21 do 24. februara
El. pošta Štampa PDF
14.02.2019.god.
Turizam Republike Srpske na 41. Međunarodnom sajmu u Beogradu od 21 do 24. februara

U saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, Turistička organizacija Republike Srpske će i ove godine na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviti turističke potencijale Republike Srpske. Nastup Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 21 do 24. februara, uvijek je od velikog je interesa za turističku privredu Republike Srpske, jer najveći broj posjetilaca i turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

Štand Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Međunarodni sajam turizma u Beogradu je uvijek najava promocije predstojeće ponude u proljetnim i ljetnim mjesecima, te će i ove godine akcenat biti stavljen na ponudu avanturističkog turizma Srpske – rafting, planinarenje, paraglajding, eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove, turistička dešavanja i manifestacije koje će se održati u Srpskoj, ali i aktuelna ponuda zimskih turističkih sadržaja planinskih centara u Republici Srpskoj, a posebno će biti najavljena zimska ponuda Olimpijskog centra Jahorina i hotelijerskih usluga na toj planini.

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu turističke ponude i usluge organizacija iz Republike Srpske, kao i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu biće predstavljene na 88 kvadratnih metara lijepo uređenog i funkcionalno opremljenog izložbenog prostora.

Turističku ponudu opština i gradova u Republici Srpskoj ove godine predstaviće zaista veliki broj lokalnih turističkih organizacija: Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Višegrad, Кozarska Dubica, Laktaši, Zvornik, Teslić, Bileća, opština Milići, Etno selo „Stanišići“, Novi Grad,Trnovo, Modriča, Foča, Istočno Sarajevo, Hercegovačka radionica, a planirano je da se na štandu Turističke organizacije Republike Srpske organizuje i mini program dešavanja kroz prezentacije turističke ponude gradova, opština i destinacija, kako bi se i na taj način doprinijelo ukupnoj promociji naše turističke ponude Republike Srpske.

Takođe će na prigodan način biti promovisan i prvi Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2019“, koji će se održati od 18 do 20. aprila ove godine i na kojem će pored klasične razmjene turističkih ponuda zemalja u regionu i iz Evropske unije biti organizovana i Međunarodna konferencija turizma gdje će glavne teme biti: receptivni turizam, dobre prakse iz regiona, destinacijski menadžment i brendiranje.

Poseban program u okviru ovogodišnjeg nastupa Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prirediće Grupacija banja Republike Srpske u subotu 23. februara 2019. godine u 12 časova u Velikoj konferencijskoj sali u hali 4, te tako na jednom mjestu istovremeno predstaviti kompletnu ponudu banjskih centara u Republici Srpskoj. Кao što je poznato, teritorija Republike Srpske je bogata mineralnim, termalnim, termomineralnim vodama i ljekovitim blatom čija je izdašnost i ljekovitost poznata još iz doba Rimljana.

U Republici Srpskoj registrovano je preko 200 termalnih, termomineralnih i slabo radioaktivnih izvora ovih lječilišnih voda što je zasigurno dobar pokazatelj ovog turističko-zdravstvenog potencijala, a najpoznatije su sljedeće banje: Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica Teslić, Terme Laktaši, Banja Кulaši, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ - Banja Slatina, Banja Dvorovi Bijeljina, Specijalna bolnica Mlječanica Кozarska Dubica, Javna ustanova Rehabilitacioni centar Vilina Vlas.

Pri svemu tome značajno je i da je od ukupno 926.939 ostvarenih noćenja u Republici Srpskoj u 2018. godini u banjskim mjestima bilo 337.788 što jasno kazuje koliki je njihov značaj i doprinos, ali i da je sve to rezultat stalnog unapređenja kvaliteta usluga u banjama Republike Srpske.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu je uvijek i dobra prilika za različite promotivne popuste i nagrade te toga sigurno neće nedostajati i na štandu Republike Srpske, koji će biti u hali 4.

Кompletan program dešavanja možete videti OVDJE

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3443
Broj pregleda članka : 13233829
Imamo 132 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

02.12.2022.god.
Promocija knjiga, filma i izložba o stradanju dece u Republici Srpskoj
Opširnije...
 
24.11.2022.god.
Festival studenskih pozorišta „Кestenburg 2023“
Opširnije...

Prethodni događaji

03.12.2022.god.
U Beogradu promovisane dvije monografije o stradanju djece u Srpskoj tokom rata
Opširnije...
 
25.11.2022.god.
Otvaranje festivala „Kestenburg“ 19. februara u Beogradu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму