Početna Aktuelnosti Najava događaja Nedelja Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka
El. pošta Štampa PDF
18.03.2019.god.
Nedelja Daunovog sindroma Beograd – Banja Luka

U ponedjeljak, 18. marta, u Beogradu, u organizaciji Daun sindrom centra iz Banjaluke, Udruženja Daun sindrom iz Beograda i Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, počinje Nedelja Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka.

Projekat "Nedelja Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka" podržan je i od strane predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Ova manifestacija rezultat je sporazuma o saradnji između Udruženja Daun sindrom iz Beograda, Daun sindrom centra iz Banje Luke i Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd koji je potpisan u januaru ove godine u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Zoran Jelić, predsjednik Daun sindrom centra Banja Luka, zajedno sa četiri osobe sa Daunovim sindromom iz Banje Luke i njihovim pratiocima, predstaviće brojne aktivnosti koje imaju za cilj da prikažu konkretna dostignuća u rehabilitaciji osoba sa Daunovim sindromom i njihovom osposobljavanju za samostalan život.

U ponedjeljak od 16.30 do 19 sati, u utorak 10 do 13 i 16 do 19 sati, u srijedu od 10 do 13 i 16 do 19 sati, u četvrtak od 10 do 13 sati, kao i u petak od 10 do 13 i 16 do 19 sati u Centru za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom na Novom Beogradu (Bul. Milutina Milankovića 34) biće organizovne refleksomasaže, psihoterapija i muzikoterapija.

U utorak, 19. marta, u 11 sati, aktivnostima Nedelje Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka prisustvovaće Bosiljka Bošnjak, pomoćnica ministra za porodicu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

U okviru Nedelje Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka, u četvrtak, 21. marta, u 17 sati biće obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Svečanosti u prostorijama Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom na Novom Beogradu prisustvovaće mr Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad Banja Luka, Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banja Luka, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, i predstavnici iz Кabineta predsjednika Republike Srpske.

Nakon prigodnog umjetničkog programa i predstavljanja osoba sa Daunovim sindromom i polaznika rehabilitacionog programa, predviđeno je da u restoranu „Žirafa 23“ štićenici iz Banje Luke predstave svoje konobarske vještine.

U petak, 22. marta, u 17 sati u Vili Republike Srpske (Užička 5) u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće priređeno zajedničko druženje za učesnike i organizatore Nedelje Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od početka podržava aktivnost Daun sindrom centra iz Banje Luke na uspostavljanju saradnje sa Udruženjem Daun sindrom iz Beograda i institucijama Srbije, kao i sve druge aktivnosti vezane za ovu saradnju u cilju pomoći osobama sa Daunovim sindromom.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2835
Broj pregleda članka : 4223438
Imamo 82 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.01.2020.god.
Dan Republike Srpske Krajišnici u Novom Sadu slave dan ranije: 8. januara
Opširnije...
 
25.12.2019.god.
Goran Vračar dobitnik nagrade „Rastko Petrović“ za poeziju
Opširnije...

Prethodni događaji

09.01.2020.god.
Dan Republike Srpske proslavljen danas i u Subotici
Opširnije...
 
09.01.2020.god.
U Novom Sadu svečanost povodom Dana Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен