Početna Aktuelnosti Najava događaja Nedelja Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka
El. pošta Štampa PDF
18.03.2019.god.
Nedelja Daunovog sindroma Beograd – Banja Luka

U ponedjeljak, 18. marta, u Beogradu, u organizaciji Daun sindrom centra iz Banjaluke, Udruženja Daun sindrom iz Beograda i Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, počinje Nedelja Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka.

Projekat "Nedelja Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka" podržan je i od strane predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Ova manifestacija rezultat je sporazuma o saradnji između Udruženja Daun sindrom iz Beograda, Daun sindrom centra iz Banje Luke i Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd koji je potpisan u januaru ove godine u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Zoran Jelić, predsjednik Daun sindrom centra Banja Luka, zajedno sa četiri osobe sa Daunovim sindromom iz Banje Luke i njihovim pratiocima, predstaviće brojne aktivnosti koje imaju za cilj da prikažu konkretna dostignuća u rehabilitaciji osoba sa Daunovim sindromom i njihovom osposobljavanju za samostalan život.

U ponedjeljak od 16.30 do 19 sati, u utorak 10 do 13 i 16 do 19 sati, u srijedu od 10 do 13 i 16 do 19 sati, u četvrtak od 10 do 13 sati, kao i u petak od 10 do 13 i 16 do 19 sati u Centru za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom na Novom Beogradu (Bul. Milutina Milankovića 34) biće organizovne refleksomasaže, psihoterapija i muzikoterapija.

U utorak, 19. marta, u 11 sati, aktivnostima Nedelje Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka prisustvovaće Bosiljka Bošnjak, pomoćnica ministra za porodicu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

U okviru Nedelje Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka, u četvrtak, 21. marta, u 17 sati biće obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Svečanosti u prostorijama Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom na Novom Beogradu prisustvovaće mr Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad Banja Luka, Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banja Luka, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, i predstavnici iz Кabineta predsjednika Republike Srpske.

Nakon prigodnog umjetničkog programa i predstavljanja osoba sa Daunovim sindromom i polaznika rehabilitacionog programa, predviđeno je da u restoranu „Žirafa 23“ štićenici iz Banje Luke predstave svoje konobarske vještine.

U petak, 22. marta, u 17 sati u Vili Republike Srpske (Užička 5) u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće priređeno zajedničko druženje za učesnike i organizatore Nedelje Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od početka podržava aktivnost Daun sindrom centra iz Banje Luke na uspostavljanju saradnje sa Udruženjem Daun sindrom iz Beograda i institucijama Srbije, kao i sve druge aktivnosti vezane za ovu saradnju u cilju pomoći osobama sa Daunovim sindromom.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2989
Broj pregleda članka : 4930201
Imamo 85 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
 
20.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu: U nasleđe mladima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму