Početna Aktuelnosti Najava događaja Počinju Dani Gradiške u Beogradu
El. pošta Štampa PDF
10.04.2019.god.
Počinju Dani Gradiške u Beogradu

Grad Gradiška, u saradnji sa Turističkom organizacijom Gradiška, Zavičajnim muzejem Gradiška, Udruženjem likovnih umjetnika Gradiške, Gradskim pozorištem Gradiška i beogradskom opštinom Palilula, 11. i 12. aprila organizuje manifestaciju Dani Gradiške u Beogradu.

Ovu manifestaciju je pomoglo i podržalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Dani Gradiške u Beogradu biće svečano otvoreni u četvrtak, 11. aprila, u 18 sati u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ (Mitropolita Petra 8).

Na svečanom otvarnju će biti prezentovana gastronomija Lijevča polja i Potkozarja u organizaciji Turističke organizacije opštine Gradiška, prikazane izložba grafika dr Borislava Šokčevića „Gradiška nekad i sad“ i izložba slika 15 godina Gradiške kolonije u organizaciji Zavičajnog muzeja Gradiška i Udruženja likovnih umjetnika Gradiška, a djevojačka pjevačka grupe Perla КUD-a „Кolovit“ izvešće nekoliko izvornih pjesama.

Nakon toga u 20 sati na velikoj sceni u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ predstaviće se Gradsko pozorište Gradiška sa predstavom „Ljubav“.

U petak, 12. aprila, u 19 sati u Skupštini grada Beograda biće otvorena izložba i promovisan album Građanska Gradiška – „Mali Beograd“ koji kroz zbirke fotografija i razglednica oslikavaju život stanovnika i razvijenost društvenog života Gradiške od početka 20. vijeka do početka Drugog svjetskog rata. Autor izložbe i albuma je istoričar Bojan Vujčić, viši kustos Zavijčajnog muzeja.

Povodom otvaranja ove izložbe Gradsko pozorište Gradiška, u saradnji sa glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske i Dječijeg pozorišta Republike Srpske, izvešće kratku predstavu o značajnim ličnostima Gradiške s kraja 19. i početka 20. vijeka.

U muzičkom dijelu programa učestvuju sopran Albina Smajlović, u pratnji Dunje Janković, i sopran Minja Šukalo, u pratnji Miroslava Vukovića.

U sklopu Dana Gradiške u Beogradu, Grad Gradiška će 11. i 12. aprila multimedijalnom prezentacijom u Кnez Mihailovoj ulici predstaviti kulturno-istorijske i prirodne potencijale u cilju promocije grada i privlačenja turista.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2880
Broj pregleda članka : 4358384
Imamo 78 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

27.02.2020.god.
U susret devetom Beogradskom Šopen festu
Opširnije...
 
27.02.2020.god.
Šesti prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice prvog Ustava Republike Srpske
Opširnije...

Prethodni događaji

28.02.2020.god.
Održana tribina „Republika Srpska u svjetlu novih činjenica o građanskom ratu u BiH“
Opširnije...
 
24.02.2020.god.
Кlokić i Cicović obišli izlagače: predstavljanje Srpske na sajmu u Beogradu doprinosi razvoju turizma
Opširnije...
Преузмите Билтен