Početna Aktuelnosti Najava događaja Promocija knjige „Bosanske magle“ Branislava Sladojevića
El. pošta Štampa PDF
13.04.2019.god.
Promocija knjige „Bosanske magle“ Branislava Sladojevića

U ponedeljak 15. aprila u 13 sati u Zadužbini Vuka Karadžića (Kralja Milana 2) održaće se promocija knjige „Bosanske magle“ Branislava Sladojevića, u izdanju IK Prometej i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

O knjizi govore Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Zoran Kolundžija, urednik IK Prometej, akademik Nikola B. Popović i autor.

Knjiga „Bosanske magle“ kroz praćenje porodice Sladojević, opisuje događanja u centralnom delu Bosne, na području Zenice i Sarajeva, pred početak i tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Kroz genezu fenomena transformacije dobrih poznanika i kolega, koji u kratkom roku od prijateljstva, preko indiferentnog odnosa, postaju potpuni stranci, Sladojević prikazuje društvene promjene koje su se događale u njegovom okruženju, tražeći razloge nesreća koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Branislav Sladojević je rođen je u industrijskom gradu Zenici i završio je Fakultet za prirodne i tehnološke nauke u Ljubljani. Doktorirao je na Univerzitetu u Sarajevu gdje je do početka rata u BiH radio kao redovan profesor.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2984
Broj pregleda članka : 4843078
Imamo 83 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...
 
16.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu
Opširnije...

Prethodni događaji

30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
 
20.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu: U nasleđe mladima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму