Početna Aktuelnosti Najava događaja Počinje „Balkanski skok prijateljstva 2019“
El. pošta Štampa PDF
16.05.2019.god.
Počinje „Balkanski skok prijateljstva 2019“

U petak, 17. maja, u 13 sati na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ pored Beograda održaće se svečano otvaranje međunarodne padobranske manifestacije „Balkanski skok prijateljstva 2019“.

Otvaranju će prisustvovati predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, saradnik za sport u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Branko Кovačević i brojni gosti.

Manifestacija će okupiti više od stotinu padobranaca iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske, Grčke, Francuske, Belgije, Njamačke, Švedske, Rusije, Izraela, Australije i Republike Srpske.

Organizator manifestacije, pukovnik u penziji Nenad Кuzmanović rekao je da podrška Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji jedne ovakve manifestacije.

Miodrag Кastratović, generalni sekretar Padobranskog kluba vetarani 63. padobranske brigade „Arhistratig“, izjavio je da je ova manifestacija oličenje ljubavi prema padobranstvu, kao i 63. Padobranskoj brigadi njenih bivših pripadnika iz nekada zajedničke države, koji su došli iz država regiona da nastave druženje sa starim prijateljima i u penzionerskim danima izvode skokove i uživaju u padobranskim čarolijama.

Naglasio je da su posebno dobrodošli padobranci iz Republike Srpske, tim prije što se do prije neku godinu dio ove manifestacije održavao i u Banjaluci. Ove godine učesnici iz Republike Srpske su Draško Lajić, Nenad Martinović, Jelena Vučenović i Stefan Paunović iz Aero kluba „Prijedor“.

„Balkanski skok prijateljstva 2019“ okončaće se zajedničkom večerom, na kojoj će biti uručena priznanja i diplome učesnicima.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, „Beks“ kurirske službe, „Zlatiborca“, „Agropapuka“, „Ikar-servisa“ i padobranskih klubova „Feniks“ i „Delta“.

Program manifestacije možete pogledati OVDJE.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2805
Broj pregleda članka : 4037374
Imamo 200 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

02.12.2019.god.
U četvrtak, 5. decembra svečano uručenje književne nagrade IZVOR 2019.
Opširnije...
 
14.11.2019.god.
Кonferencija za medije Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH
Opširnije...

Prethodni događaji

05.12.2019.god.
Uručene književne nagrade „Izvor“ za 2019. godinu: Goranu Vračaru i Velimiru Saviću
Opširnije...
 
15.11.2019.god.
Sarajevo koristi migrante radi promjene etničke strukture
Opširnije...
Преузмите Билтен