Početna Aktuelnosti Najava događaja Sedma Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba
El. pošta Štampa PDF
14.06.2019.god.
Sedma Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

U subotu, 15. juna, u 10 sati na terenima Fudbalskog kluba Dorćol (Vojvode Bojovića 10, Beograd), u organizaciji Beogradskog pokreta trećeg doba, održaće se jednodnevno sprotsko-rekreativno takmičenje pod nazivom „Sedma Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba“.

Očekuje se učešće oko 300 takmičara trećeg doba, 50 mladih takmičara i blizu stotinu posjetilaca i gostiju iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore.

Takmičenje će biti organizovano u pet sportskih disciplina prilagođenih trećem dobu – pikadu, fudbalu (izvođenje penala na male golove bez golmana) košarci (slobodno bacanje lopte u koš), boćanju i šahu.

Predviđene aktivnosti će pratiti prigodan kulturni i zabavni program, kao što su javni čas fitnes vježbi u prirodi za treće doba, međugeneracijski susreti trećeg doba i djece predškolskog uzrasta u maratonu na 20.000 milimetara, pod nazivom „Bake i deke uz bate i seke“, međugeneracijska slikarska kolonija uz učešće tri generacije, i to po pet talentovanih đaka srednjih škola, pet studenata likovnih akademija i pet slikara trećeg doba.

Boje Republike Srpske na ovogodišnjoj „Dorćolijadi“ u svih pet takmičarskih disciplina braniće članovi zavičajnih udruženja iz Republike Srpske koji žive u Beogradu.

U malom fudbalu će se takmičiti Žarko Gvero, Milorad Nikolić i Vladimir Galić, zatim Branko Vučković, Dragan Divjak i Uroš Šormaz, u košarci, Marko Šegrt, Vladimir Trkulja i Gojko Ivetić, u šahu, Dane Marić i Mirko Marinčić, u boćanju (po boćarskim propozivijama ove godine dva učesnika u ekipi), dok će se u pikadu nadmetati Branka Nikolić, Ljiljana Novaković-Nešić i Zagorka Živković.

Pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji petu godinu zaredom podržava ovu manifestaciju i učešće predstavnika Republike Srpske, a podršku „Dorćolijadi“ uvrstilo je u redovnu programsku aktivnost.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2738
Broj pregleda članka : 3768846
Imamo 75 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

10.09.2019.god.
Promocija prva dva toma Enciklopedije Republike Srpske na Vračaru
Opširnije...
 
10.09.2019.god.
Daun sindrom centar Banjaluka učestvuje na Međunarodnom inkluzivnom festivalu „Art zona za sve“ u Zaječaru
Opširnije...

Prethodni događaji

11.09.2019.god.
Cvijanović: „Dani Srpske u Srbiji“ dodatno jačanje veza Srbije i Srpske
Opširnije...
 
10.09.2019.god.
Hercegovci i prijatelji darovali krv u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен