Početna Aktuelnosti Najava događaja Sedma Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba
El. pošta Štampa PDF
14.06.2019.god.
Sedma Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

U subotu, 15. juna, u 10 sati na terenima Fudbalskog kluba Dorćol (Vojvode Bojovića 10, Beograd), u organizaciji Beogradskog pokreta trećeg doba, održaće se jednodnevno sprotsko-rekreativno takmičenje pod nazivom „Sedma Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba“.

Očekuje se učešće oko 300 takmičara trećeg doba, 50 mladih takmičara i blizu stotinu posjetilaca i gostiju iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore.

Takmičenje će biti organizovano u pet sportskih disciplina prilagođenih trećem dobu – pikadu, fudbalu (izvođenje penala na male golove bez golmana) košarci (slobodno bacanje lopte u koš), boćanju i šahu.

Predviđene aktivnosti će pratiti prigodan kulturni i zabavni program, kao što su javni čas fitnes vježbi u prirodi za treće doba, međugeneracijski susreti trećeg doba i djece predškolskog uzrasta u maratonu na 20.000 milimetara, pod nazivom „Bake i deke uz bate i seke“, međugeneracijska slikarska kolonija uz učešće tri generacije, i to po pet talentovanih đaka srednjih škola, pet studenata likovnih akademija i pet slikara trećeg doba.

Boje Republike Srpske na ovogodišnjoj „Dorćolijadi“ u svih pet takmičarskih disciplina braniće članovi zavičajnih udruženja iz Republike Srpske koji žive u Beogradu.

U malom fudbalu će se takmičiti Žarko Gvero, Milorad Nikolić i Vladimir Galić, zatim Branko Vučković, Dragan Divjak i Uroš Šormaz, u košarci, Marko Šegrt, Vladimir Trkulja i Gojko Ivetić, u šahu, Dane Marić i Mirko Marinčić, u boćanju (po boćarskim propozivijama ove godine dva učesnika u ekipi), dok će se u pikadu nadmetati Branka Nikolić, Ljiljana Novaković-Nešić i Zagorka Živković.

Pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji petu godinu zaredom podržava ovu manifestaciju i učešće predstavnika Republike Srpske, a podršku „Dorćolijadi“ uvrstilo je u redovnu programsku aktivnost.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2962
Broj pregleda članka : 4670950
Imamo 75 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.05.2020.god.
Ruska medicinska pomoć za Republiku Srpsku
Opširnije...
 
11.03.2020.god.
Svečano otvaranje izložbe „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...

Prethodni događaji

09.05.2020.god.
Donacija Ruske humanitarne misije stigla u Republiku Srpsku
Opširnije...
 
06.04.2020.god.
Srbija i Srpska jedinstvene i u ovim teškim trenucima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму