Početna Aktuelnosti Najava događaja Banjalučki studenti farmacije na praksi u Institutu „Josif Pančić“
El. pošta Štampa PDF
14.06.2019.god.
Banjalučki studenti farmacije na praksi u Institutu „Josif Pančić“

U okviru realizacije projekta Predstavništva Republike Srpske u Srbiji „Stručna praksa i usavršavanje studenata“, šesnaestoro studenata četvrte godine farmacije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci biće na dvodnevnoj edukaciji i stručnom usavršavanju u Institutu „Josif Pančić“.

U ponedjeljak, 17. juna, u 9 sati studenti će započeti praksu u Institu „Josif Pančić“ (Tadeuša Кošćuška 1, Beograd), gdje će ih zajedno sa delegacijom banjalučkog Medicinskog fakulteta, doc. dr Irenom Кasagić-Vujanović i doc. dr Žarkom Gagićem, primiti pomoćnik direktora za sektor nauke prof. dr Nebojša Menković.

Prijemu banjalučkih studenata prisutvovaće i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Nakon upoznavanja sa djelatnošću Instituta, prema programu edukacije, planiran je obilazak proizvodnog pogona u Pančevu i upoznavanje sa kompletnim procesom proizvodnje i kontrole kvaliteta sirovina i proizvoda od ljekovitog bilja.

U utorak, 18. juna, planirana su stručna predavanja u prostorijama Instituta u Beogradu, zatim posjeta Botaničkoj bašti ljekovitog bilja u Valjevu, a nakon kraćeg odmora i farmakognozijska ekskurzija na Divčibarama.

Edukacija studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u Institutu „Josif Pančić“ rezultat je sporazma o poslovno-tehničkoj saradnji koji su, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, dvije instucije potpisale 16. juna 2017. godine u Beogradu.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od 2011. godine, u saradnji sa državnim univerzitetima u Republici Srpskoj i instucijama, kompanijama i medijskim kućama u Srbiji realizuje projekat „Stručna praksa i usavršavanje studenata“, a banjalučki studenti farmacije su osma grupa studenata iz Republike Srpske koja će obaviti praksu u okviru ovog projekta.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2992
Broj pregleda članka : 4947254
Imamo 58 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

03.08.2020.god.
Prvi dio međunarodne umjetničke kolonije u Krčedinu
Opširnije...
 
30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму