Početna Aktuelnosti Najava događaja Banjalučki studenti farmacije na praksi u Institutu „Josif Pančić“
El. pošta Štampa PDF
14.06.2019.god.
Banjalučki studenti farmacije na praksi u Institutu „Josif Pančić“

U okviru realizacije projekta Predstavništva Republike Srpske u Srbiji „Stručna praksa i usavršavanje studenata“, šesnaestoro studenata četvrte godine farmacije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci biće na dvodnevnoj edukaciji i stručnom usavršavanju u Institutu „Josif Pančić“.

U ponedjeljak, 17. juna, u 9 sati studenti će započeti praksu u Institu „Josif Pančić“ (Tadeuša Кošćuška 1, Beograd), gdje će ih zajedno sa delegacijom banjalučkog Medicinskog fakulteta, doc. dr Irenom Кasagić-Vujanović i doc. dr Žarkom Gagićem, primiti pomoćnik direktora za sektor nauke prof. dr Nebojša Menković.

Prijemu banjalučkih studenata prisutvovaće i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Nakon upoznavanja sa djelatnošću Instituta, prema programu edukacije, planiran je obilazak proizvodnog pogona u Pančevu i upoznavanje sa kompletnim procesom proizvodnje i kontrole kvaliteta sirovina i proizvoda od ljekovitog bilja.

U utorak, 18. juna, planirana su stručna predavanja u prostorijama Instituta u Beogradu, zatim posjeta Botaničkoj bašti ljekovitog bilja u Valjevu, a nakon kraćeg odmora i farmakognozijska ekskurzija na Divčibarama.

Edukacija studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u Institutu „Josif Pančić“ rezultat je sporazma o poslovno-tehničkoj saradnji koji su, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, dvije instucije potpisale 16. juna 2017. godine u Beogradu.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od 2011. godine, u saradnji sa državnim univerzitetima u Republici Srpskoj i instucijama, kompanijama i medijskim kućama u Srbiji realizuje projekat „Stručna praksa i usavršavanje studenata“, a banjalučki studenti farmacije su osma grupa studenata iz Republike Srpske koja će obaviti praksu u okviru ovog projekta.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3057
Broj pregleda članka : 6304021
Imamo 151 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.12.2020.god.
Poznati dobitnici književne nagrade „Izvor“ - za najljepšu pjesmu i najljepšu priču o zavičaju
Opširnije...
 
16.12.2020.god.
Otvaranje izložbe „Koncentracioni logor Jasenovac 1941-1945. godine“
Opširnije...

Prethodni događaji

25.12.2020.god.
Laureatima uručene književne nagrade „Izvor“
Opširnije...
 
21.12.2020.god.
Završen 2. Kongres privrednika srpskih krajeva
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму