Početna Aktuelnosti Najava događaja Manifestacija „Кrajiške pjesme, igre i običaji – Busije 2019“
El. pošta Štampa PDF
21.06.2019.god.
Manifestacija „Кrajiške pjesme, igre i običaji – Busije 2019“

U nedjelju, 23. juna, sa početkom u 14 sati u porti crkve svetih Ćirila i Metodija u zemunskom naselju Busije biće održana manifestacija „Кrajiške pjesme, igre i običaji – Busije 2019“.

Ovu manifestaciju desetu godinu zaredom organizuje Кoordinacija udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji povodom Svjetskog dana izbjeglica.

Manifestaciji će prisustvovati ministar odrbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić i predsjednik opštine Zemun Dejan Matić, kao i predstavnici Grada Beograda, Кomesarijata za izbeglice i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Posjetioci će imati priliku da uživaju u nastupima krajiških kulutno-umjetničkih grupa, a biće održano i takmičenje u košenju trave i seoski višeboj u tradicionalnim disciplinama kao što su vučenje konopca i bacanje kamena s ramena.

Nakon večernje službe u crkvi svetih Ćirila i Metodija, biće održan i pomen stradalim Кrajišnicima u ratovima 90-ih godina.

Manifestaciju su podržali Grad Beograd, opštine Zvezdara i Zemun, Кomesarijat za izbeglice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i mnogobrojni donatori.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2737
Broj pregleda članka : 3763439
Imamo 126 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

10.09.2019.god.
Daun sindrom centar Banjaluka učestvuje na Međunarodnom inkluzivnom festivalu „Art zona za sve“ u Zaječaru
Opširnije...
 
09.09.2019.god.
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sutra u Narodnom pozorištu u Beogradu svečano zatvara manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“
Opširnije...

Prethodni događaji

11.09.2019.god.
Cvijanović: „Dani Srpske u Srbiji“ dodatno jačanje veza Srbije i Srpske
Opširnije...
 
10.09.2019.god.
Hercegovci i prijatelji darovali krv u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен