Početna Aktuelnosti Najava događaja Republika Srpska na 9. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme
El. pošta Štampa PDF
24.06.2019.god.
Republika Srpska na 9. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme

U utorak, 25. juna, u 13 sati u hali četiri Beogradskog sajma biće svečano otvoren deveti po redu Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2019“, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, uz podršku Ministarstva odbrane Republike  Srbije, organizovalo je učešće privrednih subjekata iz oblasti namjenske industrije iz Republike Srpske na ovoj sajamskoj manifestaciji.

Na štandu Republike Srpske u hali četiri nastupiće 13 privrednih društava iz oblasti namjenske industrije („ORAO” a.d. Bijeljina, „Kosmos” a.d. Banja Luka, „FMSN” a.d. Pale, „Zrak-optoelektronika” d.o.o Teslić, „Matra” d.o.o Banja Luka, „Sinelt” d.o.o. Banja Luka, „BES” d.o.o Teslić, „Nova tvornica prečistača” Rogatica, „Novi Jelšingrad” a.d. Banja Luka, „Invest gradnja” d.o.o. Sokolac, „Livar” livnica čelika a.d. Banja Luka, „Swisslion industrija alata” a.d. Trebinje i programi bivšeg holdinga Rudi Čajavec), dok će „Tehnički remont“ a.d. Bratunac nastupiti samostalno, takođe u hali četiri.

U okviru pratećeg progama, u utorak, 25. juna, u 16 sati (registracija učesnika u 15.30) biće u Svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma održan susret predstavnika privrednih društava Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme. U prvom dijelu susreta, 13 privrednih društava iz Republike Srpske i 11 privrednih društava iz Srbije prezentovaće svoje proizvodne mogućnosti sa fokusom na uspostavljanju i intenziviranju međusobne saradnje u svim segmentima. U drugom dijelu susreta biće održani direktni razgovori predstavnika privrednih društava Republike Srbije i Republike Srpske u cilju iznalaženja modela i iznošenja konkretnih prijedloga međusobne saradnje, a sve u skladu sa zakljucima 9. i 10. zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Republike Srbije o intenziviranju i konkretizaciji saradnje u oblasti namjenske industrije.

Predstavništvo Republike Srpske pružilo je tehničku podršku Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske i aktivno je učestvovalo u pripremi nastupa Republike Srpske na 9. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2681
Broj pregleda članka : 3596527
Imamo 84 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

09.07.2019.god.
Sutra u Matici srpskoj svečano uručenje priznanja „Bela golubica“
Opširnije...
 
03.07.2019.god.
Počinje Dvanaesta međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu
Opširnije...

Prethodni događaji

10.07.2019.god.
Priznanje „Bela golubica“ Matiji Bećkoviću i Žan Кristofu Bisonu
Opširnije...
 
04.07.2019.god.
Otvorena Dvanaesta međunarodna umjetnička kolonija u Кrčedinu
Opširnije...
Преузмите Билтен