Početna Aktuelnosti Najava događaja Počinje „Tesla global forum“
El. pošta Štampa PDF
01.07.2019.god.
Počinje „Tesla global forum“

Od 2. do 14. jula održaće se sedmi po redu „Tesla global forum“, tradicionalna manifestacija posvećena popularizaciji i promociji nauke, kulture i obrazovanja u čast Nikole Tesle.

Ovogodišnji forum će biti održan na više lokacija u Andrevlju, manastiru Šišatovac i u Novom Sadu.

Uz otvaranje izložbe fotografija „Priroda u slici i (ne)prilici” u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu, u ponedeljak, 1. jula, u 12 sati, održaće se i konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program ovogodišnjeg „Tesla global foruma“.

Forum počinje omladinskim „Tesla sajber kampom“, od 2. do 5. jula u Кongresnom centru CEPTOR Andrevlje, na kome će se okupiti 120 studenata iz Srbije (među kojima i studenti sa Кosova i Metohije), Republike Srpske, Crne Gore i sa univerziteta iz svijeta. Učesnici ovogodišnjeg „Tesla global foruma“ i dobitnici priznanja „Tesla silver koin“ biće i ekipa „Robotiksa“ iz Novog Sada koja je u Lionu prije mjesec dana osvojila prvo mjesto u robotici.

Na Teslin rođendan, 10. jula, u Matici srpskoj u Novom Sadu biće održana i svečana akademija, a među ovogodišnjim dobitnicima „Bele golubice”, najvišeg priznanja „Tesla global foruma“, su drugi čovjek pariskog „Figaroa“ Žan Кristof Bison, predsjednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov, književnik Matija Bećković i reditelj Emir Кusturica.

Predstavništvo Republike Srpske od samih početaka podržava ovaj festival i saradnju učenika i studenata iz Republike Srpske sa Srbijom.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2681
Broj pregleda članka : 3596369
Imamo 110 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

09.07.2019.god.
Sutra u Matici srpskoj svečano uručenje priznanja „Bela golubica“
Opširnije...
 
03.07.2019.god.
Počinje Dvanaesta međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu
Opširnije...

Prethodni događaji

10.07.2019.god.
Priznanje „Bela golubica“ Matiji Bećkoviću i Žan Кristofu Bisonu
Opširnije...
 
04.07.2019.god.
Otvorena Dvanaesta međunarodna umjetnička kolonija u Кrčedinu
Opširnije...
Преузмите Билтен