Početna Aktuelnosti Najava događaja Sutra u Matici srpskoj svečano uručenje priznanja „Bela golubica“
El. pošta Štampa PDF
09.07.2019.god.
Sutra u Matici srpskoj svečano uručenje priznanja „Bela golubica“

Sutra, 10. jula, u 18 sati u svečanom salonu Matice srpske u Novom Sadu organizatori manifestacije „Tesla global forum“, koja je ove godine okupila više od sto studenata iz Srbije, Srpske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i dijaspore, kao i vrsne poznavaoce djela Nikole Tesle, naučnike, profesore, ali i pravnike, umjetnike i novinare iz Srbije, Rusije pa i daleke Australije, svečano će uručiti najviše priznanje ove manifestacije „Bela golubica“.

Pozdravnu riječ imaće dr Dragan Stanić, predsjednik Matice srpske, prigodne riječi Selimir Radulović, direktor Biblioteke Matice srpske, i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a govor Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Nakon ovih obraćanja priznanje „Tesla silver koin“ primiće tim studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu koji su u Lionu, u Francuskoj, bili nabolji na prvenstvu Evrope u robotici.

Najviše priznanje „Bela golubica“ ove godine primiće Žan Кristof Bison, zamjenik glavnog urednika „Figaro magazina“ iz Pariza, i akademik Matija Bećković.

Program će početi pjesmom „Кreće se lađa Francuska“ u interpretaciji Aleksandra Кočića i podsjećanjem (Sonja Damjanović) na životni put slavnog srpskog naučnika, a završiće se pjesmom „Tamo daleko“, koju je Tesla mnogo volio; ostalo je zapisano da je slavni srpski naučnik poželio da bude sahranjen uz pjesmu „Tamo daleko“ i tako je bilo.

Za „Tesla global forum“, koji je ove godine počeo 2. jula, mnogi učesnici su rekli da je „mjesto slobodnog okupljanja i razmjene ideja, mogućnost za bolje razumijevanje svijeta u kojem živimo“.

Predstavništo Republike Srpske u Srbije svake godine, od početka, 2013. godine, podržava ovu značajnu manifestaciju.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3016
Broj pregleda članka : 5190555
Imamo 124 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.09.2020.god.
Ranko Preradović prvi pjesnik iz Republike Srpske - dobitnik „Povelje Morave“
Opširnije...
 
12.09.2020.god.
Obilježavanje dana stradanja Srba 13 zapadnokrajiških opština
Opširnije...

Prethodni događaji

17.09.2020.god.
U Beogradu predstavljena knjiga Milana Ljepojevića „Naoružavanje istinom“
Opširnije...
 
13.09.2020.god.
Služen pomen Srbima stradalim u napadu na zapadne dijelove Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму