Početna Aktuelnosti Najava događaja Sutra u Matici srpskoj svečano uručenje priznanja „Bela golubica“
El. pošta Štampa PDF
09.07.2019.god.
Sutra u Matici srpskoj svečano uručenje priznanja „Bela golubica“

Sutra, 10. jula, u 18 sati u svečanom salonu Matice srpske u Novom Sadu organizatori manifestacije „Tesla global forum“, koja je ove godine okupila više od sto studenata iz Srbije, Srpske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i dijaspore, kao i vrsne poznavaoce djela Nikole Tesle, naučnike, profesore, ali i pravnike, umjetnike i novinare iz Srbije, Rusije pa i daleke Australije, svečano će uručiti najviše priznanje ove manifestacije „Bela golubica“.

Pozdravnu riječ imaće dr Dragan Stanić, predsjednik Matice srpske, prigodne riječi Selimir Radulović, direktor Biblioteke Matice srpske, i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a govor Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Nakon ovih obraćanja priznanje „Tesla silver koin“ primiće tim studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu koji su u Lionu, u Francuskoj, bili nabolji na prvenstvu Evrope u robotici.

Najviše priznanje „Bela golubica“ ove godine primiće Žan Кristof Bison, zamjenik glavnog urednika „Figaro magazina“ iz Pariza, i akademik Matija Bećković.

Program će početi pjesmom „Кreće se lađa Francuska“ u interpretaciji Aleksandra Кočića i podsjećanjem (Sonja Damjanović) na životni put slavnog srpskog naučnika, a završiće se pjesmom „Tamo daleko“, koju je Tesla mnogo volio; ostalo je zapisano da je slavni srpski naučnik poželio da bude sahranjen uz pjesmu „Tamo daleko“ i tako je bilo.

Za „Tesla global forum“, koji je ove godine počeo 2. jula, mnogi učesnici su rekli da je „mjesto slobodnog okupljanja i razmjene ideja, mogućnost za bolje razumijevanje svijeta u kojem živimo“.

Predstavništo Republike Srpske u Srbije svake godine, od početka, 2013. godine, podržava ovu značajnu manifestaciju.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2738
Broj pregleda članka : 3768767
Imamo 103 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

10.09.2019.god.
Promocija prva dva toma Enciklopedije Republike Srpske na Vračaru
Opširnije...
 
10.09.2019.god.
Daun sindrom centar Banjaluka učestvuje na Međunarodnom inkluzivnom festivalu „Art zona za sve“ u Zaječaru
Opširnije...

Prethodni događaji

11.09.2019.god.
Cvijanović: „Dani Srpske u Srbiji“ dodatno jačanje veza Srbije i Srpske
Opširnije...
 
10.09.2019.god.
Hercegovci i prijatelji darovali krv u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен