Početna Aktuelnosti Najava događaja Sutra u Užicu svečano otvaranje manifestacije „Licidersko srce“, a u petak „Srce“ je u Republici Srpskoj, u Andrićgradu i Višegradu
El. pošta Štampa PDF
14.08.2019.god.
Sutra u Užicu svečano otvaranje manifestacije „Licidersko srce“, a u petak „Srce“ je u Republici Srpskoj, u Andrićgradu i Višegradu

„Licidersko srce“, tradicionalni međunarodni dečji festival folklora, jedanaesti po redu, biće sutra (15.08.2019.) svečano otvoren u Užicu, na Trgu partizana u 20 sati.

Svečanom otvaranju „Liciderskog srca“, najpopularnijeg dječijeg međunarodnog festivala, koje je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, sutra će na Trgu partizana u Užicu prisustvovati diplomatski predstavnici zemalja iz kojih su stigli dječji folklorni ansambli, zvaničnici Srbije i Srpske predstavnici Grada Užica i regiona, a u ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i ove godine će se gostima i publici obratiti šef Predstavništva Mlađen Cicović.

Ovoj lijepoj svečanosti prethodiće otvaranje izložbe narodnih nošnji zemalja učesnica u 11 sati u Jokanovića kući i svečani defile folklornih ansambala u 19 sati kada će se festivalskoj publici predstaviti oko 1000 djece i mladih iz 10 zemalja svjeta, iz čak 20 folklornih ansambala.

Organizator festivala je Udruženje građana „Era“, a suorganizatori su Grad Užice, Turistička organizacija Zlatibor i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, čijim se zalaganjem ova manifestacija već godinama održava i u Andrićgradu i Višegradu, a posebno je interesantna festivalska plovidba brodom od Perućca do Višegrada.

Dječijijem festivalu „Licidersko srce“, kada u petak, 17. avgusta, pređe u Republiku Srpsku, prisustvovaće ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, koji će zajedno sa učesnicima i organizatorima festivala u Andrićgrad stići turističkim brodom kroz kanjon Drine.

Program u Andrićgradu počeće u 13 sati igračkom radionicom, u 16.30 će biti upriličen prijem kod načelnika opštine Višegrad za predstavnike ansambala, goste festivala, organizatore i medije, u 17.30 započeće svečani defile učesnika od višegradskog mosta do Andrićgrada gdje će u 18 sati biti festivalski koncert sedam folklornih anasambala iz svijeta, Republike Srpske i Srbije. Pred koncert u Andrićgradu prigodnom besjedom publici i gostima obratiće se Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Program dječijeg međunarodnog festivala „Licidersko srce“ možete pogledati OVDJE.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2809
Broj pregleda članka : 4045652
Imamo 78 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

02.12.2019.god.
U četvrtak, 5. decembra svečano uručenje književne nagrade IZVOR 2019.
Opširnije...
 
14.11.2019.god.
Кonferencija za medije Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH
Opširnije...

Prethodni događaji

05.12.2019.god.
Uručene književne nagrade „Izvor“ za 2019. godinu: Goranu Vračaru i Velimiru Saviću
Opširnije...
 
15.11.2019.god.
Sarajevo koristi migrante radi promjene etničke strukture
Opširnije...
Преузмите Билтен