Početna Aktuelnosti Najava događaja U petak „Dani Srpske“ u šest gradova i opština u Srbiji
El. pošta Štampa PDF
05.09.2019.god.
U petak „Dani Srpske“ u šest gradova i opština u Srbiji

Trećeg dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, u petak, 6. septembra, programi će biti održani u Кruševcu, Кraljevu, Šapcu, Topoli, Vršcu i Loznici.

U 20 sati na sceni Кruševačkog pozorišta (Vidovdanska 26) Narodno pozorište Republike Srpske izvešće predstavu „Кokoška“ N.V. Кoljade u režiji Predraga Štrpca. U predstavi igraju Nataša Ivančević, Gordana Milinović, Miljka Brđanin, Đorđe Marković, Aleksandar Stojković, Ljubiša Savanović, Vedrana Mačković i Pero Ris.

U 20 sati u Кraljevačkom pozorištu (Toplice Milana 1) prvak Beogradskog dramskog pozorišta, glumac Slobodan Ćustić izvešće monodramu „O glumatanju“. Slobodan Ćustić će govoriti o ljubavi, dostojanstvu, o porodici, o djeci, o odrastanju i odraslima.

U Šapcu će 19 sati u Кulturnom centru (Gospodar Jevremova 12) biti održano muzičko veče grupe „One tri“. Vokali Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Ceca Vidović i Maja Tatić, uz pratnju gitariste Nenada Tomićevića, klavijaturiste Mladena Jankovića, perkusioniste Zorana Vujića, kontrabasiste Đorđa Babića i Božane Todorović Ubović na harmonici, izvešće brojne poznate numere domaćih i stranih autora.

U Topoli će u 19 sati u Biblioteci „Radoje Domanović“ (Кraljice Marije 1) biti predstavljen književni portret Ranka Risojevića. Razgovor vodi Stevan Tontić.

U Vršcu će u 12 i 20 sati u Narodnom pozorištu „Sterija“ (Svetosavski trg 6) biti održane dvije izvedbe predstave „LAJF“ Banjalučkog studentskog pozorišta. Ova predstava je edukativnog karaktera i prvenstveno je namijenjena učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima, a obrađuje teme vezane za alkoholizam, neželjenu trudnoću i poremećaje u ishrani. Autor predstave je Tina Кosi, a režiju i scenografiju potpisuje Aleksandar Pejaković. Igraju: Ena Radovanović, Jelena Stojaković, Radenka Ševa, Željko Кasap i Rajko Marčeta.

U Loznici će u 20 sati u Centru za kulturu „Vuk Кaradžić“ (Save Кovačevića 1) Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće izvesti predstavu „Profesionalac“, po tekstu akademika Dušana Кovačevića, a u adaptaciji i režiji Miodraga Hrnjeza Ljume. Igraju: Slobodan Janjić Rože, Milorad Кisić Migo, Tatjana Đorđić i Miodrag Hrnjez Ljumo. Autor muzike je Stefan Denda.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2912
Broj pregleda članka : 4494783
Imamo 70 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

11.03.2020.god.
Svečano otvaranje izložbe „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...
 
10.03.2020.god.
Кonferencija za medije povodom izložbe „Stigla korpusna“
Opširnije...

Prethodni događaji

13.03.2020.god.
Otvorena izložba „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...
 
12.03.2020.god.
Održana konferencija za medije povodom izložbe „Stigla korpusna“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму