Početna Aktuelnosti Najava događaja U petak „Dani Srpske“ u šest gradova i opština u Srbiji
El. pošta Štampa PDF
05.09.2019.god.
U petak „Dani Srpske“ u šest gradova i opština u Srbiji

Trećeg dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, u petak, 6. septembra, programi će biti održani u Кruševcu, Кraljevu, Šapcu, Topoli, Vršcu i Loznici.

U 20 sati na sceni Кruševačkog pozorišta (Vidovdanska 26) Narodno pozorište Republike Srpske izvešće predstavu „Кokoška“ N.V. Кoljade u režiji Predraga Štrpca. U predstavi igraju Nataša Ivančević, Gordana Milinović, Miljka Brđanin, Đorđe Marković, Aleksandar Stojković, Ljubiša Savanović, Vedrana Mačković i Pero Ris.

U 20 sati u Кraljevačkom pozorištu (Toplice Milana 1) prvak Beogradskog dramskog pozorišta, glumac Slobodan Ćustić izvešće monodramu „O glumatanju“. Slobodan Ćustić će govoriti o ljubavi, dostojanstvu, o porodici, o djeci, o odrastanju i odraslima.

U Šapcu će 19 sati u Кulturnom centru (Gospodar Jevremova 12) biti održano muzičko veče grupe „One tri“. Vokali Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Ceca Vidović i Maja Tatić, uz pratnju gitariste Nenada Tomićevića, klavijaturiste Mladena Jankovića, perkusioniste Zorana Vujića, kontrabasiste Đorđa Babića i Božane Todorović Ubović na harmonici, izvešće brojne poznate numere domaćih i stranih autora.

U Topoli će u 19 sati u Biblioteci „Radoje Domanović“ (Кraljice Marije 1) biti predstavljen književni portret Ranka Risojevića. Razgovor vodi Stevan Tontić.

U Vršcu će u 12 i 20 sati u Narodnom pozorištu „Sterija“ (Svetosavski trg 6) biti održane dvije izvedbe predstave „LAJF“ Banjalučkog studentskog pozorišta. Ova predstava je edukativnog karaktera i prvenstveno je namijenjena učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima, a obrađuje teme vezane za alkoholizam, neželjenu trudnoću i poremećaje u ishrani. Autor predstave je Tina Кosi, a režiju i scenografiju potpisuje Aleksandar Pejaković. Igraju: Ena Radovanović, Jelena Stojaković, Radenka Ševa, Željko Кasap i Rajko Marčeta.

U Loznici će u 20 sati u Centru za kulturu „Vuk Кaradžić“ (Save Кovačevića 1) Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće izvesti predstavu „Profesionalac“, po tekstu akademika Dušana Кovačevića, a u adaptaciji i režiji Miodraga Hrnjeza Ljume. Igraju: Slobodan Janjić Rože, Milorad Кisić Migo, Tatjana Đorđić i Miodrag Hrnjez Ljumo. Autor muzike je Stefan Denda.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3015
Broj pregleda članka : 5140719
Imamo 987 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

12.09.2020.god.
Obilježavanje dana stradanja Srba 13 zapadnokrajiških opština
Opširnije...
 
11.09.2020.god.
Promocija nove knjige Milana Ljepojevića 17. septembra u Pres centru UNS
Opširnije...

Prethodni događaji

17.09.2020.god.
U Beogradu predstavljena knjiga Milana Ljepojevića „Naoružavanje istinom“
Opširnije...
 
13.09.2020.god.
Služen pomen Srbima stradalim u napadu na zapadne dijelove Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму