Početna Aktuelnosti Najava događaja Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi na „Danima Srpske u Srbiji“
El. pošta Štampa PDF
08.09.2019.god.
Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi na „Danima Srpske u Srbiji“

U sklopu manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“, u ponedjeljak, 9. septembra, u periodu od 8.00 do 13.00 sati, u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine (Hajduk Veljkova 9a, Novi Sad) biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji, Udruženja studenata iz Republike Srpske u Srbiji – Novi Sad i Crvenog krsta Novog Sada.

Šestog dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, u ponedjeljak, 9. septembra, programi će se održati i u Subotici, Zrenjaninu, Vranju i Užicu.

U Subotici će u 20 sati u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ (Trg Republike 1) biti izvedena monodrama Slobodana Ćustića „O glumatanju“. Prvak Beogradskog dramskog pozorišta, glumac Slobodan Ćustić govoriće o ljubai, dostojanstvu, porodici, djeci, odrastanju i odraslima.

U Zrenjaninu će u 19 sati u Baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina (Trg slobode 10) biti održano književno veče pod naslovam „Književna Hercegovina“. Učestvuju Dušan Zurovac, Nedeljko Zelenović, Jovan L. Delić i Radoslav Milošević. Voditelj programa je Milan Bjelogrlić.

U Vranju će u 20 sati u Domu vojske (Partizanska 2) biti održano muzičko veče grupe „One tri“ iz Banje Luke. Pjevaju: Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Ceca Vidović i Maja Tatić, a sviraju: gitarist Nenad Tomićević, klavijaturist Mladen Janković, perkusionist Zoran Vujić, kontrabasist Đorđe Babić i Božana Todorović Ubović na harmonici.

U Užicu će u 20 sati u Gradskom kulturnom centaru (Trg Svetog Save 11) biti održan koncert muzičkog sastava „Katera“, koji je osnovan i djeluje pri Hramu svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu. Članovi ovog sastava, diplomirani profesori muzike i studenti Muzičke akademije Peđa Hart (vokal, gitara, aranžman), jerej Vidak Vujadinović (vokal, perkusije, muzika), Jovana Bojanić, Sara Marić, Jelena Batak, Jelena Vulić (vokali) i Luka Novosel (klavijature i harmonika) izvešće djela duhovne muzike uz instrumentalnu pratnju, djela stare narodne muzike iz svih krajeva srpskih zemalja, kao i svoje autorske pjesme.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3057
Broj pregleda članka : 6254789
Imamo 156 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.12.2020.god.
Poznati dobitnici književne nagrade „Izvor“ - za najljepšu pjesmu i najljepšu priču o zavičaju
Opširnije...
 
16.12.2020.god.
Otvaranje izložbe „Koncentracioni logor Jasenovac 1941-1945. godine“
Opširnije...

Prethodni događaji

25.12.2020.god.
Laureatima uručene književne nagrade „Izvor“
Opširnije...
 
21.12.2020.god.
Završen 2. Kongres privrednika srpskih krajeva
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму