Početna Aktuelnosti Najava događaja Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi na „Danima Srpske u Srbiji“
El. pošta Štampa PDF
08.09.2019.god.
Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi na „Danima Srpske u Srbiji“

U sklopu manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“, u ponedjeljak, 9. septembra, u periodu od 8.00 do 13.00 sati, u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine (Hajduk Veljkova 9a, Novi Sad) biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji, Udruženja studenata iz Republike Srpske u Srbiji – Novi Sad i Crvenog krsta Novog Sada.

Šestog dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, u ponedjeljak, 9. septembra, programi će se održati i u Subotici, Zrenjaninu, Vranju i Užicu.

U Subotici će u 20 sati u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ (Trg Republike 1) biti izvedena monodrama Slobodana Ćustića „O glumatanju“. Prvak Beogradskog dramskog pozorišta, glumac Slobodan Ćustić govoriće o ljubai, dostojanstvu, porodici, djeci, odrastanju i odraslima.

U Zrenjaninu će u 19 sati u Baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina (Trg slobode 10) biti održano književno veče pod naslovam „Književna Hercegovina“. Učestvuju Dušan Zurovac, Nedeljko Zelenović, Jovan L. Delić i Radoslav Milošević. Voditelj programa je Milan Bjelogrlić.

U Vranju će u 20 sati u Domu vojske (Partizanska 2) biti održano muzičko veče grupe „One tri“ iz Banje Luke. Pjevaju: Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Ceca Vidović i Maja Tatić, a sviraju: gitarist Nenad Tomićević, klavijaturist Mladen Janković, perkusionist Zoran Vujić, kontrabasist Đorđe Babić i Božana Todorović Ubović na harmonici.

U Užicu će u 20 sati u Gradskom kulturnom centaru (Trg Svetog Save 11) biti održan koncert muzičkog sastava „Katera“, koji je osnovan i djeluje pri Hramu svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu. Članovi ovog sastava, diplomirani profesori muzike i studenti Muzičke akademije Peđa Hart (vokal, gitara, aranžman), jerej Vidak Vujadinović (vokal, perkusije, muzika), Jovana Bojanić, Sara Marić, Jelena Batak, Jelena Vulić (vokali) i Luka Novosel (klavijature i harmonika) izvešće djela duhovne muzike uz instrumentalnu pratnju, djela stare narodne muzike iz svih krajeva srpskih zemalja, kao i svoje autorske pjesme.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2990
Broj pregleda članka : 4938792
Imamo 89 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

03.08.2020.god.
Prvi dio međunarodne umjetničke kolonije u Krčedinu
Opširnije...
 
30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму