Početna Aktuelnosti Najava događaja Daun sindrom centar Banjaluka učestvuje na Međunarodnom inkluzivnom festivalu „Art zona za sve“ u Zaječaru
El. pošta Štampa PDF
10.09.2019.god.
Daun sindrom centar Banjaluka učestvuje na Međunarodnom inkluzivnom festivalu „Art zona za sve“ u Zaječaru

Daun sindrom centar Banjaluka učestvuje na četvrtom Međunarodnom inkluzivnom festivalu dečijeg i omladinskog stvaralaštva ,,Art zona za sve“, koji se održava u Dečijem centru u Zaječaru od 9. do 13 septembra.

U utorak, 10. septembra, u 17 sati u Daunovom kafeu konobari će biti šest članova Daunovog centra Banjaluka, koji su se završili drugi nivo obuke „Pain“ tokom radno-rehabilitacionog programa u Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica“.

U srijedu, 11. septembra, u 12 sati u sali Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (Trg oslobođenja bb, Zaječar) na tribini o socijalnom preduzetništvu psihoterapeut Zoran Jelić, upravnik Daun sindrom centra Banjaluka, prezenotvaće rehabilitacioni program „Pain“, čiji je cilj da se osobe sa Daunovim sindromom osjete društveno korisnim, da im se da pravo na samoizbor, za stvaranje ličnog identiteta, da se radno osposobe i socijalno integrišu.

Istog dana, u 20 sati u Dečijem centru u Zaječaru polaznici škole glume za osobe sa Daunovim sindromom izvešće predstavu „Mali princ“. Organizator prve škole glume za osobe sa Daunovim sindromom u Republici Srpskoj je Daun sindrom centar Banjaluka, a vodi je Aleksandra Spasojević, glumica i reditelj iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Predstava „Mali princ“ premijerno je izvedena 8. septembra u Banjaluci, a posvećena je Ariju Livneu, jednom od zaslužnih što Daun sindrom centra Banjaluka postoji i opstaje. Izvedbu u Zaječaru članovi banjalučkog centra za osobe sa Daunovim sindromomo posvetili su Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica“.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od početka podržava aktivnosti Daunov sindrom centra iz Banjaluke na uspostavljanju saradnje sa srodnim organizacijama i institucijama u Srbiji, kao i sve druge aktivnosti vezane za ovu saradnju u cilju pomoći osobama sa Daunovim sindromom.

Uz podršku Predstavništva, u januaru ove godine potpisan je sporazum o saradnji između Udruženja Daun sindrom iz Beograda, Daun sindrom centra iz Banje Luke i Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd.

Predstavništvo je podržalo Nedelju Daunovog sindroma Beograd–Banja Luka, koja je održana u martu ove godine u oganizaciji Daun sindrom centra iz Banjaluke, Udruženja Daun sindrom iz Beograda i Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3015
Broj pregleda članka : 5139568
Imamo 104 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

12.09.2020.god.
Obilježavanje dana stradanja Srba 13 zapadnokrajiških opština
Opširnije...
 
11.09.2020.god.
Promocija nove knjige Milana Ljepojevića 17. septembra u Pres centru UNS
Opširnije...

Prethodni događaji

17.09.2020.god.
U Beogradu predstavljena knjiga Milana Ljepojevića „Naoružavanje istinom“
Opširnije...
 
13.09.2020.god.
Služen pomen Srbima stradalim u napadu na zapadne dijelove Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму