Početna Aktuelnosti Najava događaja Predstavljanje novog turističkog sadržaja jahorniske gondole
El. pošta Štampa PDF
11.10.2019.god.
Predstavljanje novog turističkog sadržaja jahorinske gondole

U subotu, 12. oktobra, u 12 sati u Кnez Mihailovoj ulici, ispred Кulturnog centra Beograda, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek, direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović predstaviće medijima novi turistički sadržaj jahorinsku gondolu „Javor-Partizan“ i zimsku turističku ponudu olimpijske Jahorine.

Gondola „Javor–Partizan“ je prva kabinska gondola na Jahorini. Ima 36 kabina, od kojih je jedna VIP kabina. U svaku kabinu može se smjestiti maksimalno deset osoba, dok je kapacitet gondole 2.700 skijaša na sat, što će dodatno povećati brzinu prevoza gostiju do vrha planine.

Ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na Jahorini, jer će se zahvaljujući gondoli eliminisati gužve u zimskoj sezoni, rasteretiće se centralna staza na planini, a gondola će raditi i u ekstremnim uslovima kada su veliki vjetrovi i magla.

Gondola, za čiju je izradu zadužena italijanska kompanija „Leitner“, radiće i kada druge instalacije ne mogu, što je bio jedan od osnovnih preduslova za njenu izgradnju i ideja vodilja kada je ova investicija planirana.

Promocija jahorinske gondole u Кnez Mihailovoj počela je u četvrtak, 10. oktobra, i trajaće do ponedjeljka, 14. oktobra, a u tom periodu prolaznicima će biti podijeljene brošure, na poklon će dobiti bandane i jednodnevne vaučere za skijanje.

Ispred Кulturnog centra Beograda izložena je i jedna kabina gondole u koju svi zainteresovani mogu da uđu i pomoću uređaja za virtuelnu realnost i aplikacije vide šta ih čeka na planini.

Tokom promocije biće organizovana i nagradna igra, a najsrećniji će osvojiti sedam dana skijanja na Jahorini.

Nakon Beograda, promocija će biti održana u Novom Sadu, na Trgu slobode, od 17. do 21. oktobra.

Organizatori promocija jahorinske gondole „Javor-Partizan“ u Beogradu i Novom Sadu su Olimpijski centar „Jahorina“ i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već nekoliko godina aktivno podržava Olimpijski centar „Jahorina“ na promociji turističke ponude ove planine, kako u zimskoj, tako i u ljetnoj sezoni, kao i na predstavljanju projekata koji su realizovani i planirani da budu realizovani u funkciji obogaćivanja turističke ponude olimpijske Jahorine.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9164035
Imamo 191 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму