Početna Aktuelnosti Najava događaja Predstavljanje novog turističkog sadržaja jahorinske gondole u Novom Sadu
El. pošta Štampa PDF
16.10.2019.god.
Predstavljanje novog turističkog sadržaja jahorinske gondole u Novom Sadu

Novi turistički sadržaj olimpijske Jahorine, gondola „Javor–Partizan“, nakon uspješne promocije u Beogradu, biće predstavljena i u Novom Sadu.

U četvrtak, 17. oktobra, u 12 sati na Trgu slobode u Novom Sadu, marketing menadžer Olimpijskog centra „Jahorina” Jelena Škrba, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i direktor Turističke organizacija grada Novog Sada Branislav Кnežević predstaviće medijima jahorinsku gondolu i zimsku turističku ponudu olimpijske ljepotice.

Gondola „Javor–Partizan“ jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na Jahorini, jer će, zahvaljujući njoj, biti eliminisane gužve u zimskoj sezoni, biće rasterećena centralna staza na planini, a gondola će raditi i u ekstremnim uslovima – pri velikim vjetrovima i magli.

Za njenu izradu zadužena je italijanska kompanija „Lajtner”, a radiće i kada druge instalacije ne mogu, što je bio jedan od osnovnih preduslova za njenu izgradnju i ideja vodilja kada je ova investicija planirana.

Кapacitet gondole je 2.700 skijaša na sat, ima 36 kabina, od kojih je jedna VIP kabina, a u svaku kabinu može se smjestiti maksimalno deset osoba.

Tokom promocije, koja će trajati do ponedjeljka, 21. oktobra, na novosadskom Trgu slobode biće izložena i jedna kabina gondole u koju će svi zainteresovani moći da uđu i pomoću uređaja za virtuelnu realnost i aplikacije vide šta ih čeka na planini.

Prolaznicima će biti podijeljene brošure, na poklon će dobiti bandane i jednodnevne vaučere za skijanje, a moći će da učestvuju i u nagradnoj igri i osvoje sedam dana skijanja na Jahorini.

Organizatori promocija jahorinske gondole „Javor–Partizan“ u Beogradu i Novom Sadu su Olimpijski centar „Jahorina“ i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, a organizaciju promocije u Novom Sadu pomogla je Turistička organizacija grada Novog Sada.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već nekoliko godina aktivno podržava Olimpijski centar „Jahorina“ na promociji turističke ponude ove planine, kako u zimskoj, tako i u ljetnoj sezoni, kao i na predstavljanju projekata koji su realizovani i planirani da budu realizovani u funkciji obogaćivanja turističke ponude olimpijske Jahorine.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2961
Broj pregleda članka : 4661652
Imamo 70 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.05.2020.god.
Ruska medicinska pomoć za Republiku Srpsku
Opširnije...
 
11.03.2020.god.
Svečano otvaranje izložbe „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...

Prethodni događaji

09.05.2020.god.
Donacija Ruske humanitarne misije stigla u Republiku Srpsku
Opširnije...
 
06.04.2020.god.
Srbija i Srpska jedinstvene i u ovim teškim trenucima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму